Koietur med fjellski

Fellestur

Fra dato
8. februar kl. 16:00
Til dato
10. februar kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Dette arrangementet er over!

Bli med til trondheimsstudentenes eget hyttenett – «koiene». Vi går med fjellski til koia og får utforsket terrenget rundt, gjerne en passelig topp. Og så blir det selvsagt BBB.

Koietur er enkelt friluftsliv på sitt beste! Etter en frisk tur opp bakkene finnes studentenes «palasser» som regel nær tregrensa, befriende langt borte fra WIFI, strøm og innedo. Med god fyr i ovnen og god mat på primusen er livet verdt å leve. Turterrenget er på trønderske premisser, ikke akkurat 2000-metringer i sikte, men likevel fine mål for en dagstur. Standarden inne på koiene er på studentenes premisser. Koordinatorene for denne turen er medlemmer i venneforeningen til Koiene, med inngående kjennskap til- og stor kjærlighet for koienettet.

Vi kjører fra Trondheim fredag ettermiddag, og handler felles på veien. Regn med 1-2 timers skitur med hodelykt til koia, og alt du trenger i sekken. Skifeller anbefales. Vi bruker kvelden på å få varmen i huset og nyter sein kveldsmat med pasta etc. Etter frokost lørdag finner vi et turmål tilpasset vær, føre og deltakere, anslagsvis 4-5 timer på ski. Om ettermiddagen fyrer vi kanskje et bål, eller tar fram kortstokken. Betydelig fare for allsang, men ingen sangtvang. Middag lørdag er Biff, Bayer/brus og Bløtkake (BBB) – hjulvisp til kremen finnes selvsagt på koia. Koiekulturen er fordomsfri og vi finner pragmatiske løsninger både for vegetarianere og matallergikere. Etter frokost søndag må vi vaske/feie og hogge ved, og rekker en liten tur før vi returnerer til parkeringsplassen.

Studentene har selvsagt rangen, og vi velger koie etter dem. Frist for påmelding er satt tirsdag 29. januar. Dagen etter får vi velge koie, se oversikt her: http://org.ntnu.no/koiene/oversiktskart.php .Vi regner det som sikkert at vi finner en fin koie med plass til 8, kanskje flere. Deltakerne får tilsendt lenke til nettside med detaljert informasjon om den valgte koia og turområdet.

Kostnader

Koordinatorene organiserer kjøp av felles mat, parafin/gass, stearinlys,  dopaoir m.m. På denne turen er alle måltider felles. Utgifter til mat m.m. og kjøring (kr. 4,10 pr. km + bompenger) deles mellom deltakerne. I tillegg kommer ca. kr. 200 pr. person for leie av koia.

Ta med fullt utstyr for vintertur i fjellet, inkludert:

  • ski egnet til ulendt skogs- og fjellterreng (fjellski etc.), fortrinnsvis med feller
  • ryggsekk
  • sovepose som tåler noen kuldegrader (vi holder ikke fyringsvakt)
  • hodelykt med ekstra batterier
  • drikke til eget konsum
  • husk at du selv må bære drikke og din del av fellesmat, parafin m.m.

For detaljert utstyrs- og sikkerhetsinformasjon, se Koiestyrets egen informasjonsside: http://org.ntnu.no/koiene/tips.php

Viktig informasjon for turdeltakere:
På TTFs turer er det INGEN TURLEDER! Koordinator organiserer transport og eventuelt andre praktiske oppgaver ved behov. Alle deltakere må selv ha nødvendig utsyr/kompetanse for å navigere, må ha satt seg inn i terrenget og de skal være i stand til å ta ansvar for veivalg. Hver enkelt må på forhånd vurdere turens lengde, stigning m.m. i forhold til sin egen form og ferdighet. Er du usikker på om den aktuelle turen passer for deg - ta kontakt med koordinator. Deltakelse på TTFs turarrangementer skjer på deltakernes eget ansvar. TTF påtar seg ikke ansvar for økonomiske følger av mulige uhell/skader som måtte inntreffe under avviklingen.

Se TTFs turretningslinjer her.

Kontaktinformasjon:

  • Geir Arne Kjønstad og Rune Opheim (rune@opheim.org)
  • Tlf. 909 94 165 og 915 83 199
  • E-post: geirarnek@gmail.com