Dagstur til Ruten på Hemnkjølen

Fellestur

Dato
20. januar kl. 08:30 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Nordmøre med Fjordruta (se kart)
Dette arrangementet er over!

Godt nyttår folkens :-) Velkommen til årets første topptur, som går til Ruten på Hemnkjølen. Dette er en fin og trivelig starttur for sesongen som passer for alle nivå.

Vi går opp fra E39 nord for Ruten. Turen opp tar ca. 2 timer i greit tempo, men med en gruppe vil jeg anslå rundt 3 timer. Opp følger vi merket scooterløype til antenna på toppen av Ruten. Parkering kan bli en utfordring siden parkeringsplassen ved E39 vanligvis ikke brøytes frem før senere på året. Alle som kjører må ta med noen gode spader slik at vi har mulighet til å grave oss litt plass, hvis nødvendig.

Skredfare:

Turen oppover følger merket scooterløype og er godt under 30 grader, men vi skal selvsagt ta oss god tid til å vurdere forholdene underveis. Nedfarten kan gjøres på flere måter; enten følger vi samme løype som oppover eller man kjører ned mot vest. Sistnevnte er noe brattere og å foretrekke under gode forhold, men også mer utsatt for skred. Vi skal ta oss god tid til å gjøre vurderinger underveis og alle må på forhånd sjekke varsom.no og/eller andre varslingstjenester for å gjøre seg kjent med de aktuelle forholdene for dagen. Jeg kan ikke påberope meg skredekspertise, men vi får ta ansvar alle som skal være med på turen og dele kunnskapen. Uansett er nok dette en av de mer trygge toppturene vi kan gå.

Siden dette er en såpass enkel tur har vi ekstra god tid til å dele skredkunnskap underveis, dersom det er noen med litt ekstra kompetanse
som har lyst til å ta en gjennomgang underveis så ta gjerne kontakt
slik at vi kan avtale et opplegg på forhånd. Det er jo spesielt bra
med litt oppfriskning tidlig i sesongen.

Timeplan:

08:30 Avgang fra Trondheim.
Det tar ca. en time å kjøre altså bør vi kunne starte å gå senest
10:30 selv om vi må grave ut parkeringsplass. Turen ned går veldig
fort og vi kan være nede ved bilene igjen til 15:30.

Krav til deltakerne

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her.

 

 

Dagstur til Ruten på Hemnkjølen

Godt nyttår folkens :-) Velkommen til årets første topptur, som går til Ruten på Hemnkjølen. Dette er en fin og trivelig starttur for sesongen som passer for alle nivå. Vi går ...

Kontaktinformasjon: