Sommersamling i Davos (oppdatert mai 2019)

Arrangement

Fra dato
21. juli kl. 08:00
Til dato
28. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Dette arrangementet er over!

Davos ligger på 1560 moh. i de sveitsiske alpene. Der finnes det: sykkelstier, turstier, turmuligheter utenfor sti, murmeldyr, smakfull ost, høye fjell, taubane, sjokolade, bryggeri og mye mer. Jeg gleder meg å vise dere stedet hvor jeg vokste opp.

Påmeldingsfristen har gått ut. Ønsker du likevel til å bli med, ta kontakt med koordinator Priska (du må organisere overnatting selv).


https://www.youtube.com/watch?v=wpvwaLFQ9Gw

 

Turen

Vi bor et sted samlet i Davos og på kveldene planlegger vi aktuelle turer påfølgende dag sammen. Det blir dermed flere mindre grupper som drar på tur i lag etter interesser (sykkel, fjelltur, kort, krevende, etc.). Nedenfor er det noen lenker til mulige turer. Jeg har planer om å gå fjelltur på beina og er gira til å gå til noen fossile koraller på høyfjellet en dag. På kvelden er det mulig å få arrangert en omvisning på det lokale bryggeriet Davoser Craft Beer eller en grillkveld.

Tur og sykkelkart:

https://map.wanderland.ch/?lang=de&bgLayer=pk&season=summer&resolution=50&E=2781797&N=1182027&layers=Wanderland%2CMountainbikeland

Turmuligheter:

På turistsida til Davos finner du mye nyttig info og aktiviteter: https://www.davos.ch/. Anbefaler å se på lenkene og se på muligheter. Jeg driver ikke særlig med sykling, klatring eller løping og dere finner god  info på hjemmesidene.

Fjellturer:

700 km med turstier: https://www.davos.ch/sommer/aktivitaeten/wandern/

 • Tur til fossile koraller ved Chrachen på 2650 moh. og topptur til Gipshorn 2813moh

 • Baslersch Chopf og over Chiselgrat mellom Flüelatal og Dischmastal til Davos-Dorf

 • Weissfluhjoch evt. Med taubanetur til Weissfluhgipfel 2841 moh - Strelapass - Chörbschhorn - Stafelalp - Frauenkirch

 • Filisur - Muchetta 2622 moh - Stulsergrat - Büelenhorn 2806 moh - Monstein

 • Flüelapass - Flüela Schwarzhorn 3146 moh (kommunetoppen til Davos) - Flüelapass. Fin tur, spesielt om en går i mørke og kan nyte soloppgagnen fra toppen.

Sykling:

 • Det er muligheter for både terrengsykling, downhill (en rute, ellers deler en sti med turgåere)  og landevei. Mer info under https://www.davos.ch/en/summer/activities/bike/ 
 • Det er mulig å ta med sykkel på mange taubaner og på toget. Med gjestekortet som vi sannsynligs får ved overnattingsstedet er dette inkludert, ellers koster det rundt 100 NOK å få med sykkelen.
 • Lengste singletrack i Sveits:
  • “Alps Epic Trail Davos That's quite a claim to fame: to be the longest singletrack in Switzerland. To be exact, the singletrack from Jakobshorn via the two Walser villages Sertig and Monstein to Filisur stretches for 45 km. The IMBA [International Mountain Bicycling Association] in 2014 awarded this track the official status of «Epic Trail»; this distinction makes it one of the best mountain biking trails in the world.”
  • https://www.graubuenden.ch/en/experience-graubunden/mountain-biking/mountain-biking-davos-klosters 

Overnatting

Vi har reservert tre leiligheter hos Solaria for 21.-28. juli 2019: http://www.solaria.ch/en/

TT kommer til å sende ut regning for overnatting i starten av juni.

Hvis du melder deg på etter påmeldingsfristen, må du ordne overnatting selv. Sjekk gjerne om det er flere ledige plasser på Solaria.

Transport

Alle ordner selv med transport til/fra Davos. Nærmeste internasjonale flyplass er Zürich. Derfra går det tog til Davos hver time og noen ganger hver halvtime. Info om tog og ruter finner du her: https://www.sbb.ch/de/. Offentlig kommunikasjon har et ganske godt tilbud i Sveits og det går helt fint å komme seg på tur uten bil. Husk at du må ha gyldig reiselegitimasjon.

I Davos får vi et gjestekort som inkluderer buss og tog innenfor kommunen i tillegg til taubaner :) (inkl. Sykkel på de fleste).

Krav til deltakerne

Dette er en samling der alle turer gjennomføres i deltakernes egen regi. Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv planlegge turer, vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. De må være i stand til å ta vare på seg selv ute på fjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her.

Utstyr

Nødvendige klær og utstyr for sommerfjellet. Utstyrsbehov er også avhengig av hva du ønsker å gjøre. Det er mulig å leie f. Eks. sykler i Davos.

Davos ligger såpass høyt at det kan bli kjølig om kveldene. Ved dårlig vær kan det bli kaldt. Det blir mørkt om natta om sommeren der, husk å ta med hodelykt.

Husk å sjekke at du har en gyldig reiseforsikring. Noen fortalte meg at noen forsikringer dekker bare turer opp til 3000 moh (min forsikring hos gjensidige dekker Alpene og har bare restriksjoner for Himalaya mm). De høyeste toppene i Davos er over 3000 moh. Ta med europeisk helsetrygdkort (https://helsenorge.no/turist-i-utlandet/europeisk-helsetrygdkort). Gyldig reiselegitimasjon (Sveits er med i Schengen og norske statsborgere trenger ikke visa). Kjekt å ha noen kontanter tilgjengelig. Du kan ta ut sveitsiske franc på minibanker, 1 CHF = ca. 8.8 NOK.

Kostnader

Du må regne med ca. Følgende kostnader:

 • Reise fra Trondheim til  Zürich (tur/retur): avhengig av når du bestiller, hvor du reiser fra og om du reiser med tog, fly, bil. Flyreise koster ca. 2500-5000 NOK
 • Tog Zürich-Davos tur/retur: ca. 1000 NOK (vanlig pris). Det finnes noen miniprisbiletter, interrail er også en mulighet
 • Overnatting: ca. 460 NOK per natt, avhengig av hvor mange vi blir og standarden
 • Gjestekort i Davos (obligatorisk): ca. 40 NOK/døgn. Kortet inkluderer buss, tog og taubaner i Davos.
 • Mat og drikke: ca. Samme prisnivå som i Norge
 • Evt. utstyrleie

 

Påmelding

http://ttfdb.no/

Maksimalt 25 personer.

Påmeldingsfrist: 18. februar. Bindende påmelding i forhold til overnatting. Hvis du melder deg av etter fristen og plassen ikke blir overtatt av noen andre må du betale din andel av overnattingskostnadene. Ved seinere påmelding må du ordne overnatting selv. Husk å si ifra til koordinator.

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

Kontaktinformasjon: