Topptursamling i Storlidalen

Fellestur

Fra dato
1. mars kl. 16:00
Til dato
3. mars kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne mars-helgen legger vi turen til Storlidalen. Den er kanskje mindre kjent enn sin nabo Oppdal, men har ofte mer snø og mulighetene for toppturer er mange og gode. Vi bor på Bortistu Gjestegard der vi kan starte på flere fine turer rett fra hyttedøren.

Turer

Lørdag og søndag sikter vi oss inn på noen av de fine toppene i Storlidalen. For en tur til Storbekkhøa, Halsbekkhøa eller Nonshøa kan man starte turen rett fra Bortistu. En liten biltur unna er Snydda og Storhaugen aktuelle turmål. Hvilke turer vi velger å gå bestemmer vi i fellesskap kvelden før, utfra vær, føre og skredfare. Vi fordeler oss så på mindre grupper der deltagerne selv planlegger og gjennomfører sin tur. På morgenen gjør vi en siste vurdering av turplanene ut fra aktuelt vær. Koordinator følger opp at alle turgrupper har nødvendig felles sikkerhetsutstyr samt at det er tilstrekkelig kompetanse i hver gruppe, og holder oversikten over hvor alle turgrupper drar. 

Overnatting og mat

Vi har reservert overnatting på Boritstu Gjestegard i Storlidalen, der vi disponerer opptil 15 sengeplasser. Alle fasiliteter, slik at vi kan lage maten selv. Koordinator organiserer fellesmiddag lørdag. All annen mat ordnes av hver enkelt.

Transport

Avreise fredag ettermiddag og retur til Trondheim søndag ettermiddag. Det er ca 2,5 timers kjøring til Storlidalen. Deltakerne deles inn i billag etter påmeldingsfristen.

Krav til deltakerne

Dette er en samling der alle turer gjennomføres i deltagernes egen regi. Deltakerne må selv planlegge turer, vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter, og være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet i varierende vær. Ettersom denne samlingen er lagt til områder med potensielt skredfarlig terreng deler vi oss inn i grupper på maksimalt seks personer, der deltakerne selv må kunne ivareta sin egen og gruppas sikkerhet underveis samt kunne bruke sikkerhetsutstyr for skred. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se også TTFs turretningslinjer.

Utstyr

Alle må ha følgende:

  • Toppturutstyr for alpint, telemark eller snowboard.
  • Skredsikkerhetsutstyr: Skredsøker, søkestang og spade (kan leies på TT-kontoret).
  • Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet.
  • Kart og kompass

Ta også med førstehjelpsutstyr, vindsekk, liggeunderlag o.l. som vi fordeler slik at alle turgruppene har dette. 

Kart og turbeskrivelser

  • Norge-serien 1:50 000 nr. 10079 "Oppdal"
  • Trollheimen Sør DNT Turkart 1:50.000
  • ....eller tilsvarende

Bøkene "Trygge toppturer" og "Toppturer i Norge", begge utgitt av FriFlyt, har gode turbeskrivelser for flere av turene som er aktuelle denne helgen.

Kostnader

Pris for overnatting vil komme på ca 700 kr per person for hele helga. Fellesmiddag lørdag kommer på 100-150kr. Kjørekostnader fordeles innad i billagene. Ved samkjøring er TTFs anbefalte takst 4,10 kr pr km pr bil fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. Evt. bompenger og parkering kommer i tillegg.

Påmelding

http://ttfdb.no/

Påmeldingen åpner tirsdag 5. februar. Påmeldingsfrist fredag 8. februar. Maksimalt 15 personer.

Viktig: Påmelding er bindende etter 8. februar i den forstand at man da må regne med å betale sin del av utgiftene.

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

 

Topptursamling i Storlidalen

Denne mars-helgen legger vi turen til Storlidalen. Den er kanskje mindre kjent enn sin nabo Oppdal, men har ofte mer snø og mulighetene for toppturer er mange og gode. Vi bor ...

Kontaktinformasjon: