Topptursamling på Rabothytta

Fellestur

Fra dato
1. mai kl. 07:15
Til dato
5. mai kl. 22:30
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Indre Helgeland (se kart)
Dette arrangementet er over!

1 – 5 mai drar Fjellsportgruppa til Rabothytta, 1200 moh. på kanten av Ostindbrèen. Ei særegen hytte med fantastisk beliggenhet. Perfekt utgangspunkt for toppturer til Okstindan. Deriblant, Nord-norges høyeste topp, Okskolten 1916 moh. Breplatået er også fint for snøkiting.

Rabothytta sto ferdig i 2014. Som Dnt hytte nr 500 fikk den en spesiel og moderne utforming, open og luftig innredning med store panoramavinduer,30 sengeplasser og stort kjøkken.

https://rabothytta.dnt.no/om-hytta/

https://nordnorge.com/no/overnatting-saerpreg/?News=513

 

Transport

Onsdag 1 mai tar vi toget fra Trondheim Sentralstasjon. Avgang 07:30. Ankommer Bjerka 13:59. Fra Bjerka stasjon tar vi taxi opp mot Leirskardalen.  Vi kjører så langt det er mulig, avhengig av hvor mye snø som ligger. I Leirskardalen må vi ta på ski og feller og gå opp til hytta. Minimum  5-6 km og 5-600 høydemeter. Må regne med å bruke ca 2 timer. Har du pulk kan det være praktisk å ta med for å frakte mat og utstyr opp til hytta.

Søndag 5 mai pakker vi sammen og forlater hytta ca kl 13. Vi sklir ned ,tilbake til Leirskardalen og blir plukket opp av Taxi som kjører oss ned til Bjerka stasjon. Avgang med toget kl 16:00. Ankomst Trondheim 22:05.

Togbiletter kjøper deltagerne selv hos NSB.

 

Turer

Okstindan består av til sammen 11 topper rundt breen. Fra Rabothytta er det fire topper som er lett tilgjengelige. Nærmest er Vesttinden (1708),  like ved er Tvillingtinden (1717) og Okstinden (1804). Litt lenger unna er Oksskolten (1916).

Fra hytta må man først opp på breen og krysse deler av breen for å komme inn til foten av toppene, det bør derfor beregnes god tid på alle toppturer.

Breen danner et stort platå som egner seg godt til kiting.  Det blåser ofte og høyden gjør at det er gode sjanser for god snø også på denne tiden av året. Med kite kan man krysse breen og komme seg til toppene raskt og enkelt. En koordinator, Pål, tar med kiteutstyr og håper flere blir med.

Området har ofte ustabilt vær,  tåka kan komme raskt og sikten blir dårlig. Dette krever god planlegging av turer og riktig utstyr. Turgrupper bør ha vindsekk, liggeunderlag og GPS.

 

Dette er en samling der alle turer planlegges og gjennomføres i deltakernes egen regi. På TTF-turer er det ingen turleder. Hver deltaker må selv velge og vurdere egen aktivitet ut fra egen erfaring og ferdigheter. Det forutsettes at alle har den kompetansen som kreves for å utføre egen valgt aktivitet på egenhånd. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/d18ac512fb586addab0090c43c9ff851aa0853a8.pdf

 

Overnatting

Det er bestilt 12 sengeplasser. To rom med fem senger, sov-4 og 5 og to senger på sov 6.

300 kr pr pers pr natt. 1200,- for fire netter.

Sengene har dyne og pute, ta med sengetøy eller lakenpose.

 

Mat

Hytta er ubetjent. Vi må ta med egen mat. Vi organiserer innkjøp og tilbereding av middager, 4 stk, før turen. Frokost, lunch og turmat handler alle inn til seg selv. Det er en coop prix-butikk i Bjerka vi kan handle på før taxien henter oss. Kjøkkenet har strøm fra solcellepanel som også gir mulighet til å lade mobilen.

 

Krav til deltakerne:

Deltakerne må ivareta sin egen og gruppas sikkerhet underveis. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet i varierende vær. De som skal på en av toppene må kunne ta seg både opp og ned opptil 30 grader bratt terreng på ski under varierende snøforhold, og kunne bruke sikkerhetsutstyr for skred. Turkoordinator følger opp dette. Hvis turer blir lagt til områder med potensielt skredfarlig terreng deles guppene til maksimalt seks personer pr. gruppe.

 

Utstyr etter aktivitet:

Generelt:

Kart og kompass

Vindsekk og liggeunderlag bør være med.

Førstehjelpsutstyr

Solbriller og solkrem

Ellers det som trengs for toppturer i vinterfjellet…

For topptur:

Randonee-, telemarkski eller splitboard.

Skifeller og staver

Skredsøker, søkestang og spade er obligatorisk (kan evt. leies på TT-kontoret). 

Hjelm

Stegjern og isøks kan bli nødvendig for for å komme opp på de bratteste toppene.

Kite:

Kite, tube eller foil

Bar

Trapès

Pumpe.

Hjelm.

 

 

Kart

Kart: Turkart Okstindan 1:50 000 (Hemnes Turistforening). Evt. Norges-serien Mosjøen og Artfjellet

https://map.visithelgeland.com/no

 

Lenker

https://nordnorge.com/no/vandring/?News=510

https://www.helg.no/web-tv/video/rabothytta/se-dronevideo-slik-har-du-ikke-sett-rabothytta-for/v/5-42-269684

https://peakbook.org/no/tour/83069/Oksskolten+-+Kommunetopp+i+Hemnes.html

Topptursamling på Rabothytta

1 – 5 mai drar Fjellsportgruppa til Rabothytta, 1200 moh. på kanten av Ostindbrèen. Ei særegen hytte med fantastisk beliggenhet. Perfekt utgangspunkt for toppturer til Okstindan. Deriblant, Nord-norges høyeste topp, ...

Kontaktinformasjon:

  • Pål O Stamnes (pstammes@gmail.com) og Håkon Pedersen (hakonped@gmail.com)
  • Tlf. 982 65 241
  • E-post: pstammes@gmail.com