Toppturbonanza i Rondane

Fellestur

Fra dato
28. juni kl. 16:00
Til dato
30. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Rondane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til toppturbonanza i Norges eldste nasjonalpark! Vi har base på Rondvassbu som er midtpunktet i Rondane. I dette området er det bare å plukke 2000-meterstopper som Veslesmeden, Storsmeden, Vinjeronden, Storronden og selveste Rondeslottet!

Beskrivelse:

Vi drar fra Trondheim fredag ettermiddag. Vi kjører bil like sør for Otta der vi tar av E6 til Mysuseter og videre gjennom bommen til Spranget. Herfra er det 6 km å gå inn til Rondvassbu. Det er også fint å sykle inn til hytta da turen går på en fin grusvei. Rondvassbu har sykkelutleie på Spranget.

Vi ser for oss at vi tar en lengre tur på lørdag (i utgangspunktet turforslag 1 om været tillater det). Søndagen nytes med en kortere topptur (f.eks. Storronden), før vi kjører hjem.

Turforslag 1: Veslesmeden (2015 moh) – Storsmeden (2016 moh) – Bonus: Trolltinden (2018 moh)

Fra Rondvassbu følger vi merket rute mot Dørålseter via Rondhalsen. Fra Rondvassbu går det jevnt oppover mot Rondhalsen fram til stiskille til Veslesmeden. Ruta opp til toppen følger ryggen opp mot nordvest. Turen går for det meste gjennom storblokket ur. Den storslåtte utsikten får du først når du er kommet opp på toppen, men er vel verdt turen. Vel fremme på toppen av Veslesmeden kan vi som en forlengelse av turen følge eggen fra Veslesmeden vestover mot Storsmeden. Merk at denne traversen er en krevende tur uten T-merking, men den skal være vardet. Det er luftige partier og klyving, spesielt fra skaret og ved stigningen opp mot Storsmeden. Denne traversen bør kun gåes i fint vær med god sikt. Se opp for mye løs stein på stigningen opp mot Storsmeden. Videre kan de som fortsatt har krefter igjen enda en 2000 m topp ved å gå innom Trolltinden. Det går også an å gå denne turen motsatt vei.

Turforlag 2: Vinjeronden (2044 moh) – Rondeslottet (2178 moh) – Bonus: Storronden (2138 moh)

Vi følger merket sti fra Rondvassbu, oppover mot Rondholet. Fortsett inn i Rondholet ved stidelet til Storronden. Ved bandet mellom Rondholet og Storbotn, innerst i Rondholet, dreier stien nordover og følger eggen oppover til toppen av Vinjeronden (2044 moh). Her er det bratt med mye løs stein. Du kommer så til toppen av Vinjeronden. Fra Vinjeronden går du bratt ned i et skar for så å gå bratt opp igjen og følger eggen mellom Storbotn og Styggebotn videre opp til Rondeslottet. Eggen er fin å gå på, men vær varsom på kantene. Her er det mye løs stein. Retur samme vei. Turen tar ca. 7 timer tur-retur Rondvassbu. Denne kan forlenges ved å ta turen innom Storronden, på vei fra Rondvassbu til Vinjeronden (evt. motsatt vei på returen).

Turforslag 3: Storronden (2138 moh)

Fra Rondvassbu følger vi merket og tydelig sti østover opp mot Rondholet. Bratt første del fra hytta. Etter ca 2 km kommer du til stidelet Rondeslottet – Storronden. Her tar stien til Storronden av til høyre mot eggen nordøstover, merket men noe utydelig sti. Følg merkingen etter ryggen. Fra stidelet og opp er det mye stein. Ca. 2 1/2 time opp, 1 1/2 time ned.

Overnatting:

Vi overnatter på Rondvassbu. Her kan vi enten overnatte inne på Rondvassbu eller på tilrettelagt teltplass. Hver deltaker ordner overnatting selv.

Transport:

Vi kjører egne biler fra Trondheim. Kjørelag blir satt opp etter påmeldingsfristen har gått ut.

Utstyr:

Ta med utstyr til dagsturer i sommerfjellet.

Kart:

Kartblad: 079 Rondane – Venabu

Turkart: Rondane Nord (1:50 000) eller Rondeslottet (1:25 000)

Påmelding:

Via fjellsportgruppas påmeldingssystem på https://ttfdb.no/

Turretningslinjer:

Dette er en tur organisert av fjellsportgruppa, og alle som deltar må ha satt seg inn i turretningslinjene til TTF.

 

Toppturbonanza i Rondane

Velkommen til toppturbonanza i Norges eldste nasjonalpark! Vi har base på Rondvassbu som er midtpunktet i Rondane. I dette området er det bare å plukke 2000-meterstopper som Veslesmeden, Storsmeden, Vinjeronden, ...

Kontaktinformasjon: