Toppturer i Storlidalen med teltleir ved Tovatna

Fellestur

Fra dato
5. juli kl. 16:00
Til dato
7. juli kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne helgen overnatter vi i telt ved Tovatna. Aktuelle tur-mål er Storsomrungnebba  og Kringlehøa. Storsalen er en av kjempene blant fjellene i Trollheimen, Storsomrungnebba på 1798 moh. er hovedtoppen. Kringlehøa er ikke bare en topp på 1498 moh., det er en rygg som skaper et skarpt skille mellom Innerdalen og Langvatnet.

Avreise med privatbiler fredag ettermiddag, koordinator ordner kjøre-lag. I utgangspunktet overnatter vi i private telt, koordinator er behjelpelig med å lage telt-lag. Den enkelte må ordne med mat og drikke for helga.

Det er en overkommelig tur mellom parkeringen ved Storli og inn til telt-leir (østenden av Tovatna), litt over 4 km. etter stengt grusvei eller noe kortere etter sti. Område vi setter opp teltene i er ikke tilrettelagt for camping.

Lørdag og søndag blir det felles gåtur som gruppa planlegger kvelden før. Foreslåtte tur-mål krever god fysisk form og noe erfaring med å ferdes i bratt terreng. Tur-retur Storsomrungnebba er ca. 20Km/1150 høydemeter og rundtur med Salen og ned i Tverrådalen ca. 25km./1400 høydemeter. Rundtur Kringlehøa med Langvatnet er ca. 24 km/700 høydemeter.

Krav til deltakerne:

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne skal ha satt seg inn i terrenget turen går gjennom på forhånd, og skal være i stand til å ta ansvar for veivalg underveis. Hver enkelt må på forhånd vurdere turens lengde, høydemetre osv. i forhold til sin egen form og ferdighet. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i fjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær.  Se TTF tur-retningslinjer her.

Utstyr:

  • Telt, kokeustyr og ellers det som trengs for telttur i sommerfjellet
  • Sovepose, liggeunderlag
  • Dagstur-sekk kan være greit å ha til toppturene
  • Kart og kompass
  • Fjellstøvler som passer til en tur i ulendt terreng, deler av turene går utenom merkede stier.

 

Toppturer i Storlidalen med teltleir ved Tovatna

Denne helgen overnatter vi i telt ved Tovatna. Aktuelle tur-mål er Storsomrungnebba  og Kringlehøa. Storsalen er en av kjempene blant fjellene i Trollheimen, Storsomrungnebba på 1798 moh. er hovedtoppen. Kringlehøa ...

Kontaktinformasjon: