Stisykkeltur fra Storlien til Røros

Fellestur

Fra dato
15. august kl. 09:15
Til dato
18. august kl. 21:00
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

 

Liker du stisykling i fjellet? Bli med på årets sykkeleventyr fra Storlien til Røros. 4 dager i nydelig fjellterreng. Vi må regne med å trille sykkelen innimellom. Jeg vil anbefale fulldempet sykkel med grove dekk. Har du en kraftig hardtail som du er komfortabel med går det også. 


Dag 1: Storlien-Blåhammaren-Sylstasjonen 36 km
Vi varmer rolig opp mens vi sykler 10 km på asfalt og tilslutt ut på sti til Blåhammar stugan. Her venter belønning i form av et flott vidsyn mot Sylmassivet og norskegrensa. Nedover bærer det med flyt i beina før vi tar siste klatring og nedkjøring mot og opp igjen mot Sylstasjonen. Vi natter over på Sylstasjonen med det majestetiske Sylmassivet i bakgrunnen.

Dag 2: Sylstajonen-Helags-Feltjeger Stugan 36 km
Dette bli atter en herlig dag på sykkelen. Vi flyr nedover fra Sylstasjonen og mot Helagsmassivet. Etter en rolig klatring gjør vi oss fortjent til lunch på Helags fjellstasjon. Deretter bærer det rundt Helags fjellet og den flotte isbreen mot en spektakulær panoramautsikt over Herjedalen og Sveriges prekestol. Vi sykler gjennom lett fjellterreng og finner hvile for natten på Feltjeger Stugan.

Dag 3: Feltjeger Stugan - Ramundberget - Bruksvallarna fjellstasjon 26 km
Etter en solid frokost spinner vi pedalene rundt og kjører i gang mot Mittå-elven og Ramundberget.  I Ramundberget har de gondol. Så her kan vi ta ett par ekstra runder med flyt hvis tiden strekker til. Vel oppe på Ramundberget så står vi ned til Bruksvallarna fjellhotell. 

Dag 4: Bruksvallarna fjellstasjon-Fjallnas-Røros 17 km sti, 50 km vei
Siste etappe.Vi starter dagen friskt med klatring mot Beritklippen. Vi suser forbi Svalåtjernen og ned mot Hamra. Med de gode dagene på fjellet varmt om minne begir vi oss på Transport-etappen til Røros og bussen som venter oss. 

Transport
Torsdag 15. august: 
Det er ordnet egen transport for sykler, oppmøte 0915 på Trondheim Sentralstasjon. 230 kr pr sykkel. 
Vi drar 0945 med Nabotoget til Sverige. Alle bestiller selv billett på toget. 
Søndag 19. august:
Vi drar med buss fra Røros til Trondheim  kl 1750.

Overnatting og mat.
Vi kommer til å overnatte på Sylarna Fjällstation, Fältjägaren Fjällstuga og Airbnb i Bruksvallarna. På Sylarna Fjällstation er det mulig med helpension,  Fältjägaren er selvbetjent og i Bruksvallarna lager vi et felles måltid. Rundt regnet vil turen komme på 2000-2500 kr med Overnatting og transport. Deltakerne betaler dette selv, koordinator bestiller overnatting.

Påmelding er bindende pga booking av overnatting.

Påmeldingsfrist: søndag 4. august.

Utstyr:

  • Sykkel, fulldempet ‘stisykkel’ er best egnet.
  • Hjelm er et must, albue og knebeskyttere er en fordel.
  • Solbriller og solkrem, fordi det blir godvær.
  • Sekk med essensielle reservedeler, bremseklosser og slanger. Gjerne flere slanger, det er en lang tur med mye stein i noen partier.
  • Pumpe og sykkelverktøy.
  • Vindtette og varme klær, for sykling over tregrensa.
  • Regnklær/Goretex hvis det blir regn.
  • Kart, kompass og Sykkel/hodelykt.
  • Mat og drikke for en lang og slitsom tur.
  • Lakenpose hvis du ikke skal leie sengetøy.

Ta også en kikk på DNT’s pakkeliste for sommerturer for gode tips:
https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776

Krav til deltakerne

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne skal ha satt seg inn i terrenget turen går gjennom på forhånd, og skal være i stand til å ta ansvar for veivalg underveis. Hver enkelt må på forhånd vurdere turens lengde, høydemetre osv. i forhold til sin egen form og ferdighet. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i fjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær.  Se TTF tur-retningslinjer her.

 

Stisykkeltur fra Storlien til Røros

  Liker du stisykling i fjellet? Bli med på årets sykkeleventyr fra Storlien til Røros. 4 dager i nydelig fjellterreng. Vi må regne med å trille sykkelen innimellom. Jeg vil ...

Kontaktinformasjon: