Fjellsportsamling i Jotunheimen (Hurrungane)

Fellestur

Fra dato
30. august 2019 kl. 16:00
Til dato
1. september 2019 kl. 23:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til en spennende helg ved Turtagrø i Jotunheimen! Denne helgen tar vi sikte på å gå noen luftige traverser i Hurrungane. Det blir en helg der vi rappellerer, klatrer og kjenner på spenningen mens vi ser ned fra luftige egger.

Det er ihvertfall planen. Været i Hurrungane er ganske variabelt i slutten av august.

Avgang fra Trondheim

Vi kjører senest kl 16 fra Trondheim fredag 30 august. Kjøreturen tar 5 timer. Ved ankomst Turtagrø setter vi opp telt og tar en samling klokka 2200 der vi diskuterer været og mulige turer.

Lørdag:

De mest ambisiøse kan prøve seg på Skagastølstraversen eller Dyrhaugstraversen via Bandet, som begge er krevende turer på 12-15 timer. Disse turene forutsetter klatreerfaring og utstyr.

Kortere turer inkluderer Styggedalstraversen og Austabotntraversen .

Søndag:

Søndag hviler vi hode og ben og velger en kort, lite eksponert tur. Vi kan for eksempel velge Dulsete i Mørkrisdalen, eller andre turer fra  https://www.turtagro.no/lette-fotturer/  .  
Vi regner med å komme tilbake til Trondheim i 20-21 tiden.  

Overnatting og mat

Overnatting i telt ved Turtagrø hotell. Alle må sørge for eget overnattingsutstyr, inkl. telt, kokeutstyr etc. Det blir ikke organisert felles mat, så alle må ha med mat til seg selv. 

Utstyr

  • Normalt utstyr for bilbasert camping ved Turtagrø, og/eller ultralett utstyr ved overnatting første natt i fjellet. Sistnevnte kan bli aktuelt ved feks Skagastøltraversen.
  • Klatreutstyr (personlig utstyr).
    • For turene som krever klatring skal taulagene sørge for normal klatreutrustning.  
    • Hjelm er påkrevd. 

Kart

Turkart DNT Hurrungane (Nordeca) , eller utskrift fra https://kartutskrift.no/ vil kunne fungere bra. 

Transport:

Vi kjører med privatbiler til Turtagrø. Ved påmelding registrerer du om du kan kjøre og hvor mange passasjerer du eventuelt kan ta med. Koordinator setter opp kjørelag fra påmeldingslisten. Kjørelagene avtaler internt hvor og når folk hentes. Kjørekostnader deles deretter opp internt i kjørelagene som beskrevet i turretningslinjene.

Krav til deltakerne

Dette er en samling der alle turer gjennomføres i deltakernes egen regi og som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv planlegge turer, vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter, og være i stand til å ta vare på seg selv ute i fjellet i varierende vær. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se også TTFs turretningslinjer.

Påmelding

Påmelding skjer gjennom TTFs påmeldingssystem.  Skriv i påmeldingen om du har sikringsmidler og tau til å lede et taulag, stiller som nr 2 eller ønsker tur som ikke krever klatring.

Fjellsportsamling i Jotunheimen (Hurrungane)

Velkommen til en spennende helg ved Turtagrø i Jotunheimen! Denne helgen tar vi sikte på å gå noen luftige traverser i Hurrungane. Det blir en helg der vi rappellerer, klatrer ...

Kontaktinformasjon: