Fjelltur til Storskrymten

Fellestur

Fra dato
13. september 2019 kl. 16:00
Til dato
15. september 2019 kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Ttf, Fjellsporttur, Ttfjellsportgruppa
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Storskrymten: 1985 moh og høyeste topp i Trøndelag, Lesja, Oppdal og Sunndal. En fin topp på Dovrefjell og derfor drar vi dit på fjelltur med overnatting på Grøvudalshytta.

Turen

Vi kjører til Hallen i Grøvudalen på fredag kveld og går rundt 6 km inn til Grøvudalshytta. På lørdag morgen starter vi tidlig for å utnytte dagslyset best mulig. Turen går i starten langs T-merket sti, før vi forlater stien og dreier østover mot toppen. Turen er ca. 16 km og 1200 høydemeter en vei, det blir altså en laaang tur og vi bruker nok litt over 12 timer tur/retur.

På søndag er det mulighet for å gå en tur til Åmotan, et fint område der flere elver med fine og store fosser møtes.

Husk at vær og forhold kan være krevende på høyfjellet i slutten av september. Det er mulighet for tåke, snø, sludd, mørke, sol og fantastisk utsikt. Vær forberedt til det og innstilt på at vi muligens må justere turplanen og ruta. Ved mye nedbør er det et fint alternativ å gå til Gammelsetra og besøke Åmotan underveis. Fossene er spesielt fascinerende når det er mye vann i elvene.

Overnatting

Vi overnatter på den selvbetjente Grøvudalshytta: https://www.ut.no/hytte/3.2063/

Husk å ta med lakenpose!

Transport

Avreise fra Trondheim med privatbiler fredag ettermiddag kl. 16 og retur på søndag ettermiddag. Skriv i påmeldingen om du kan stille med bil. Kostnader til transport med privatbil vil bli fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger og parkeringsavgifter.

Krav til deltakerne

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Det er en krevende og lang tur på høyfjellet i slutten av september. Du må være i grei form og passe seig. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i høyfjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Deltakerne må ivareta egen og gruppas sikkerhet underveis. Alle bidrar til fellesoppgaver på hytta.

Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her.

Utstyr

Nødvendige klær og utstyr for fottur i høyfjellet på høsten og overnatting på selvbetjent turistforeningshytte.

  • Hodelykt med ekstra batterier
  • Godt fottøy for tur i krevende fjellterreng
  • Kart og kompass
  • Stor matpakke for lørdagen.
  • Vi skal ha med noen vindsekker og liggeunderlag i gruppa. Skriv i påmeldingen om du kan ta med!

Koordinator kjøper inn til fellesmiddag på lørdag. Husk å si ifra til koordinator hvis du har noe spesielle behov. Ellers tar alle med seg egen mat eller kjøper på hytta.

Kart

Kartblad: 088 Snøhetta

Kostnader

Kostnadene for fellesmiddagen fordeles mellom deltakerne. Overnatting på Grøvudalshytta koster 275kr pr. natt for DNT-medlemmer og alle betaler for seg selv på hytta. Kjørekostnader fordeles innad i billagene.

Påmelding

http://ttfdb.no/

Maksimalt 8 personer.

Husk å skrive i kommentarfeltet om du kan ta med liggeunderlag og vindsekk.

Påmeldingsfrist: Tirsdag 10. september

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

Fjelltur til Storskrymten

Storskrymten: 1985 moh og høyeste topp i Trøndelag, Lesja, Oppdal og Sunndal. En fin topp på Dovrefjell og derfor drar vi dit på fjelltur med overnatting på Grøvudalshytta. Turen Vi kjører ...

Kontaktinformasjon: