Snøskredskolen, del 1: Hvor og når kan det gå snøskred og hvordan unngår vi dem enklest? En introduksjon

Kurs

Dato
14. januar kl. 18:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Skred, Snøskred, Skredkveld
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, DNT ung Trøndelag , Trondhjems Turistforening
Turkode
43007
Dette arrangementet er over!

Den første av fire kvelder i skredskolen gir deg en teoretisk introduksjon til skredfaget med hovedvekt på hvordan terrenget og helningen er avgjørende for om det kan gå snøskred. Av de fire hovedfaktorene i vurdering av risiko for snøskred snøen, været, mennesket og terrenget er den sistnevnte enklest å vurdere både i forkant og underveis, så derfor starter vi der.

  • Hva skal til for at et skred kan utløses og hva skjer i sekundene etterpå?

  • Hvordan kjenne igjen skredterreng på kart, på nett og ute på tur?

  • I hva slags terreng kan jeg og min gruppe med vår erfaring legge turen?

  • Hvor legger vi det tryggeste skisporet?

  • Hvordan forstår jeg ferdselsrådene på varsom.no?

  • Hva kan jeg gjøre når skredet har gått?

Disse og lignende spørsmål prøver vi å gjøre deg i stand til å svare på gjennom en kveld med deling av kunnskap og erfaringer og lav terskel for å stille spørsmål. Skredkveldene hos TTF/TT ledes av erfarne instruktører godkjent av Norsk Fjellsportforum, NF.

Ta med skrivesaker og smarttelefon, kompass hvis du har. Last ned appen Varsom RegObs for Android eller iOS.

 

Krav til forhåndskunnskap

Ingen på del 1, men du som kan en god del fra før er også velkommen for å repetere og å stille vanskelige spørsmål.

Det er viktig at du som deltaker forstår at teorikvelder inne i seg selv ikke gir deg den nødvendige kompetansen for å ta gode avgjørelser i skredterreng. For å bli god til dette må du trene praktisk ute på ski i tillegg, fortrinnsvis gjennom å gå ett eller flere skredkurs i tillegg til å diskutere skredfare og valgene med de du er på tur med. Velg gjerne et kurs i DNT med NF-standard. Der blir teori og praksis satt sammen og du blir veiledet av kompetente skredinstruktører underveis. Skredskolen er primært for deg som har tatt kurs før eller skaffet deg kunnskap gjennom erfaring. Om du ikke har formelle kurs fra før håper vi disse kveldene vil inspirere deg til å ta et praktisk kurs etterpå. Her finner du våre kurs.

Del 2, 3 og 4 i snøskredskolen utdyper de enkelte temaene og du vil lettere henge med og få mer ut av dem hvis du enten har tatt et skredkurs tidligere eller har lest deg opp i forkant om kveldens tema via https://varsom.no/snoskredskolen eller i en god bok om snøskred.
 

Påmelding legges ut fredag 29. november kl 12:00. Sted: TT-brygga, Sandgata 30. Pris: 50,-. Arrangementet er bare åpent for medlemmer i TT/DNT.

Snøskredskolen, del 1: Hvor og når kan det gå snøskred og hvordan unngår vi dem enklest? En introduksjon

Den første av fire kvelder i skredskolen gir deg en teoretisk introduksjon til skredfaget med hovedvekt på hvordan terrenget og helningen er avgjørende for om det kan gå snøskred. Av ...

Kontaktinformasjon: