Snøskredskolen, del 3: Våre valg avgjør. Om kommunikasjon og beslutninger på tur.

Kurs

Dato
28. januar kl. 18:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Skred, Snøskred, Skredkveld, Menneskeligfaktor
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, DNT ung Trøndelag , Trondhjems Turistforening
Turkode
43009
Dette arrangementet er over!

Del tre i snøskredskolen er kanskje den viktigste. Det er våre egne valg som avgjør om vi kommer velberget hjem fra tur. Vi kan ikke skylde på terrenget eller snøen hvis vi blir utsatt for en skredulykke. Derfor vil vi se på hvordan kommunikasjons- og beslutningsprosesser på tur kan gå feil og hva vi kan gjøre for å sikre bedre og tryggere valg i forkant og underveis på turen.

 

  • Hva er det som gjør kommunikasjon på tur i skredterreng spesielt?

  • Hva er de viktigste feilene å unngå som gruppe på tur?

  • Hvordan kan vi forberede oss for å unngå feil og uklarheter i kommunikasjonen oss imellom?

  • Hvordan avklare forventninger, muligheter og begrensninger i gruppa?

  • Hvordan sjekke ut gruppa og ikke bare sender-mottakeren før turen?

  • Hvordan ta gode beslutninger med eller uten en leder i gruppa på tur?

 

Disse og lignende spørsmål prøver vi å gjøre deg i stand til å svare på gjennom en kveld med deling av kunnskap og erfaringer og lav terskel for å stille spørsmål. Skredkveldene hos TTF/TT ledes av erfarne instruktører godkjent av Norsk Fjellsportforum, NF.

 

Ta med skrivesaker og smarttelefon, kompass hvis du har. Last ned appen Varsom RegObs for Android eller iOS og opprett en bruker før du kommer.

 

Krav til forhåndskunnskap

Det er viktig at du som deltaker forstår at teorikvelder inne i seg selv ikke gir deg den nødvendige kompetansen for å ta gode avgjørelser i skredterreng. For å bli god til dette må du trene praktisk ute på ski i tillegg, fortrinnsvis gjennom å gå ett eller flere skredkurs i tillegg til å diskutere skredfare og valgene med de du er på tur med. Velg gjerne et kurs i DNT med NF-standard. Der blir teori og praksis satt sammen og du blir veiledet av kompetente skredinstruktører underveis. Skredskolen er primært for deg som har tatt kurs før eller skaffet deg kunnskap gjennom erfaring. Om du ikke har formelle kurs fra før håper vi disse kveldene vil inspirere deg til å ta et praktisk kurs etterpå. Her finner du våre kurs.

Del 2, 3 og 4 i snøskredskolen utdyper de enkelte temaene og du vil lettere henge med og få mer ut av dem hvis du enten har tatt et skredkurs tidligere eller har lest deg opp i forkant om kveldens tema via https://varsom.no/snoskredskolen eller i en god bok om snøskred.
 

Påmelding legges ut fredag 29. november kl 12:00. Sted: TT-brygga, Sandgata 30. Pris: 50,-. Arrangementet er bare åpent for medlemmer i TT/DNT.

Snøskredskolen, del 3: Våre valg avgjør. Om kommunikasjon og beslutninger på tur.

Del tre i snøskredskolen er kanskje den viktigste. Det er våre egne valg som avgjør om vi kommer velberget hjem fra tur. Vi kan ikke skylde på terrenget eller snøen ...