Snøskredskolen, del 4: Drømmen om den perfekte turen

Kurs

Dato
4. februar kl. 18:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Skred, Snøskred, Turplanlegging, Skredkveld, Snøskredskolen
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, DNT ung Trøndelag , Trondhjems Turistforening
Turkode
43010
Dette arrangementet er over!

 

I fjerde og siste del av snøskredskolen setter vi sammen temaene terreng, snø, vær og kommunikasjon og leter etter den beste snøen og den best mulige turen for gruppa. Innholdet bygger på tema tatt opp i de tre tidligere kveldene.

 

  • Hvor finner vi den beste snøen og den fineste nedkjøringa?

  • Hvordan tror vi snøen vil være på de ulike delene av turen?

  • Hvordan lese skredvarselet på Varsom i sin helhet?

  • Hvordan påvirker gruppas ferdighetsnivå og størrelse hvilken tur vi bør velge?

  • Hvordan balansere sikkerhet og spenning?

  • Hvordan finne en tur etter evne og ikke over evne for gruppa?

  • Hvordan kommunisere tydelig underveis om blant annet rutevalg, retninger, skredfaren og egne behov?

 

Disse og lignende spørsmål prøver vi å gjøre deg i stand til å svare på gjennom en kveld med deling av kunnskap og erfaringer og lav terskel for å stille spørsmål. Skredkveldene hos TTF/TT ledes av erfarne instruktører godkjent av Norsk Fjellsportforum, NF.

 

Ta med skrivesaker og smarttelefon, kompass hvis du har. Last ned appen Varsom RegObs for Android eller iOS og opprett en bruker før du kommer.

 

Krav til forhåndskunnskap

Det er viktig at du som deltaker forstår at teorikvelder inne i seg selv ikke gir deg den nødvendige kompetansen for å ta gode avgjørelser i skredterreng. For å bli god til dette må du trene praktisk ute på ski i tillegg, fortrinnsvis gjennom å gå ett eller flere skredkurs i tillegg til å diskutere skredfare og valgene med de du er på tur med. Velg gjerne et kurs i DNT med NF-standard. Der blir teori og praksis satt sammen og du blir veiledet av kompetente skredinstruktører underveis. Skredskolen er primært for deg som har tatt kurs før eller skaffet deg kunnskap gjennom erfaring. Om du ikke har formelle kurs fra før håper vi disse kveldene vil inspirere deg til å ta et praktisk kurs etterpå. Her finner du våre kurs.

Del 2, 3 og 4 i snøskredskolen utdyper de enkelte temaene og du vil lettere henge med og få mer ut av dem hvis du enten har tatt et skredkurs tidligere eller har lest deg opp i forkant om kveldens tema via https://varsom.no/snoskredskolen eller i en god bok om snøskred.
 

Påmelding legges ut fredag 29. november kl 12:00. Sted: TT-brygga, Sandgata 30. Pris: 50,-. Arrangementet er bare åpent for medlemmer i TT/DNT.

Snøskredskolen, del 4: Drømmen om den perfekte turen

  I fjerde og siste del av snøskredskolen setter vi sammen temaene terreng, snø, vær og kommunikasjon og leter etter den beste snøen og den best mulige turen for gruppa. ...

Kontaktinformasjon: