Igloo-tur

Fellestur

Fra dato
25. januar kl. 08:00
Til dato
26. januar kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Snø som byggemateriale! Vi skal bygge igloo og/eller quinzee og overnatte i den. Om du har gjort det før eller ikke, spiller ingen rolle. Det er noen få grunnprinsipper å lære og så skal det bli bolig i snø. Fint å våkne og se opp i en fin blokkspirale i taket, samt å kjenne musklene som løftet blokkene opp dit dagen før.

Turen
Turen er fra lørdag morgen til søndag. Målet med turen er bygging av igloo og/eller qunizee. En igloo bygges med snøblokker. En quinzee derimot består av en snøhaug som hules ut. Stedet fastsettes etter snøforhold ca. ei uke før turen, trolig i Hemnkjølområdet, Bymarka i Trondeim og mot Samjøen/Håen er alternativer. Vi drar fra Trondheim på lørdagmorgen og går litt på ski for å finne et egnet overnattingssted der vi bygger igloo og/eller quinzee. Blir vi tidlig ferdig med byggingen, er det rom for skiturer i området, avslapping, bål eller bygging av flere iglooer, skulpturer eller andre kunstverk. På søndag er det mulighet for en skitur før vi drar hjem.
Alle ordner selv med frokost og brødmat. Koordinatoren handler inn for felles middag på lørdag. Husk å si ifra om du er vegetarianer eller har noen allergier.

Overnatting
Vi overnatter i igloo og/eller quinzee og med en ordentlig kuldelås vil temperaturen inne være rundt frysepunktet. Ta med sovepose og et godt liggeunderlag (eller ev. to).

Transport
Avreise i privatbiler på lørdag morgen og retur på søndag ettermiddag. Koordinator setter opp kjørelag. Kostnader til transport med privatbil blir fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger.

Krav til deltakerne
Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Igloobyggeteknikk vil bli formidlet i løpet av turen. Deltakerne kommer til å bli delt inn i grupper for å bygge iglooene. Det forutsettes også at alle bidrar til bygging og matlaging. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Har du aldri før overnattet utendørs om vinteren, ta kontakt med koordinatoren for en liten prat om utstyr. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her.

Utstyr

  • Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet, samt fjellski. En pakkeliste finner du her.
  • Husk ekstra ullklær for kvelden
  • Overnattingsutstyr (hodelykt, sovepose og liggeunderlag)
  • Spade og søkestang (hvis du har).
  • Det er kjekt med gamasjer og fotposer, hvis du har.
  • Husk ekstra votter, da et par sannsynligvis blir våt under byggingen.
  • Pakk alt i en stor sekk, slik at du får med deg alt på skituren.
  • Ta med nok drikke for byggingen på lørdagen. For søndagen kan vi smelte snø om vi ikke finner vann.

Vi trenger dessuten tre brennere, skriv derfor i kommentaren om du kan stille med brenner og drivstoff og hvor store gryter du har. Skriv også om du har eller kan låne en snøsag og om du tar med vindsekk.

Kart: Norge-serien 10085 Berkåk, 1:50 000.

Kostnader
Kostnadene for fellesmiddagen fordeles mellom deltakerne. Eventuelle kjørekostnader fordeles innad i billagene etter gjeldende TTF-sats, som er 4,10kr/km. Kjørekostnaden fordeles på alle i bilen, inkludert sjåføren.

Påmelding
http://ttfdb.no/
Maksimalt 9 personer.

Husk å skrive i kommentarfeltet om du kan ta med snøsag og brenner/drivstoff/gryte. Skriv også hvis du har praktisk igloobyggeerfaring (da kan vi ev. øke antall deltakere).

Påmeldingsfrist: 20. januar.
Påmelding åpner 6. januar

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

Igloo-tur

Snø som byggemateriale! Vi skal bygge igloo og/eller quinzee og overnatte i den. Om du har gjort det før eller ikke, spiller ingen rolle. Det er noen få grunnprinsipper å ...

Kontaktinformasjon: