Fjellskitur i Skjækerfjella

Fellestur

Fra dato
21. februar kl. 16:00
Til dato
23. februar kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Nord-Trøndelag (se kart)
Dette arrangementet er over!

DNT hytta Setertjønnhytta blir helgens base, men først må vi gå 9 km (2,5t) på ski fredag kveld. Denne helgen ønsker vi å få brukt fjellskia mest mulig, utforske et av Norges største sammenhengende villmarksområder. Blir det ideelle forhold blir det topptur til Skjækerhatten (1139). Like ved hytta ligger Norges geografiske midtpunkt.

Avreise med privatbiler fredag ettermiddag, koordinator ordner kjørelag, til Lustadvatnet i Steinkjer kommune. Det er en overkommelig tur inn til hytta hvis forholdene er bra og scooteren har kjørt løype. Lørdag håper jeg vi bestiger Skjækerhatten, en tur/retur på 25 km og 700 høydemeter.  Lørdag kveld blir det felles middag som koordinator kjøper inn. Søndag blir det retur med mulighet for en omvei rundt Vakkerlifjellet.

Lenker:
https://ut.no/hytte/10134/setertjnnhytta

https://ut.no/turforslag/118015/skitur-til-norges-geografiske-midtpunkt

https://ut.no/turforslag/115432/topptur-pa-ski-til-skjkerhatten-1139-moh

Utstyr:
- Stødige ski med stålkanter
- Klær og utrustning for tur i fjellet
- Personlig navigering
- Sovepose eller lakenpose
- Mat og drikke

Krav til deltakerne:
Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne skal ha satt seg inn i terrenget turen går gjennom på forhånd, og skal være i stand til å ta ansvar for veivalg underveis. Hver enkelt må på forhånd vurdere turens lengde, høydemetre osv. i forhold til sin egen form og ferdighet. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i fjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Se TTFs turretningslinjer her.

Fjellskitur i Skjækerfjella

DNT hytta Setertjønnhytta blir helgens base, men først må vi gå 9 km (2,5t) på ski fredag kveld. Denne helgen ønsker vi å få brukt fjellskia mest mulig, utforske et ...

Kontaktinformasjon: