Lang fjellskitur over Storkluken

Fellestur

Fra dato
6. mars kl. 16:00
Til dato
8. mars kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til en lang og flott fjellskitur nord for Sylane! Storkluken, utsikt mot Sylmassivet, feiring av 8. mars og overnatting på  TT sine selvbetjente hytter blir høydepunkt på turen. Du må være i stand til å gå rundt 5 mil på ei helg på fjellski.

 

Turen

Lang variant ved fine forhold: Lørdag morgen tar vi tog fra Trondheim til Storlien som ligger på ca. 600 moh. Derfra går vi på ski over Storkluken på 1110 moh. til Storerikvollen (770 moh). Denne turen er i overkant av 3 mil. På søndag går vi rundt 2 mil til Ås i Tydal. Derfra buss tilbake til Trondheim med ankomst i 21 tida.

Litt kortere variant for lang fjellskitur: På lørdag går vi fra Bjørneggen på ca. 600 moh østover til Storkluken på 1110 moh. Deretter går vi sørover til Storerikvollen (770 moh), totalt ca. 3 mil den dagen. Vi overnatter på Storerikvollen som er selvbetjent på det tidspunktet. På søndag følger vi ryggen nordvestover om Blåhåmmåren og Falkfangervola tilbake til Bjørneggen, ca. 2 mil.

Avhengig av forholdene kan vi tilpasse turen ved f. eks. gå direkte til Storerikvollen (uten toppen til Storkluken) eller til Ramsjøhytta.

Koordinatorene vil bestemme varianten etter at påmeldingsfristen har gått ut og informere deltakerne.

Overnatting og mat

Vi overnatter på Bjørneggen fredag til lørdag: https://ut.no/hytte/10479/bjrneggen, med mindre vi går for varianten fra Storlien der vi tar tog lørdag morgen.  Lørdag til søndag overnatter vi på https://ut.no/hytte/10683/storerikvollen eller https://ut.no/hytte/10475/ramsjhytta 

Alle ordner selv med frokost og niste (brødmat, nøtter osv). Husk nok mat til to lange dager. Hyttene er selvbetjente, så det er mulig å proviantere noe underveis. Koordinatoren organiserer felles middag på lørdag. Husk å si ifra om du er vegetarianer eller har noen allergier. 

Transport

Avreise i privatbiler til Bjørneggen fredag ettermiddag, med retur fra Bjørneggen på søndag ettermiddag. Felles turplanleggingsmøte kl. 21 fredag kveld. Koordinator setter opp kjørelag. Kostnader til transport med privatbil blir fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger. 

Lang varianten fra Storlien til Tydal betyr tog fra Trondheim til Storlien og buss fra Ås i Tydal til Trondheim.

Krav til deltakerne

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter.  Deltakerne må være i stand til å gå to lange dagsetapper på fjellski, og ta vare på seg selv ute i vinterfjellet. Alle må ha med klær og utstyr for varierende vær i vinterfjellet. Ta gjerne kontakt med en av koordinatorene for en prat om turen, utstyr o.l hvis du har spørsmål. 

Se TTFs turretningslinjer her.

Utstyr

Kartblad:

108 Meråker - Tydal

 

Kostnader

Kostnadene for fellesmiddagen fordeles mellom deltakerne. Hver betaler for seg selv på hyttene. Kjørekostnader fordeles innad i billagene etter statens satser. 

 

Påmelding

http://ttfdb.no/

Maksimalt 8 personer. 

Husk å skrive i kommentarfeltet hva du kan ta med av fellesutstyr: vindsekk/liggeunderlag (så fordeler vi dette etterpå).  

Påmeldingsfrist: 02.03.2020

Påmelding åpner: Torsdag 20.februar kl. 20

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

 

Lang fjellskitur over Storkluken

Velkommen til en lang og flott fjellskitur nord for Sylane! Storkluken, utsikt mot Sylmassivet, feiring av 8. mars og overnatting på  TT sine selvbetjente hytter blir høydepunkt på turen. Du ...

Kontaktinformasjon: