Avlyst Toppturer fra Camp Dronningkrona AVLYST

Fellestur

Fra dato
27. mars kl. 08:00
Til dato
29. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. DNT har avlyst alle sine aktiviteter tom. 1 mai 2020.

Utgangspunktet for turene denne helgen er Camp Dronningkrona i Viromdalen. Her er det tre forholdsvis enkle hytter med fire soveplasser i hver og vi disponerer alle disse. Med greie snøforhold kan man starte og avslutte turen med ski fra hyttedøra.

 

Aktuelle turer

Med utgangspunkt i campen er Dronningkrona og Grøvelnebba aktuelle turmål. Førstnevnte er en forholdsvis lang tur som er relativt lite eksponert ved lav skredfare. Det er flere nedkjøringsmuligheter ved gode forhold. Grøvelnebba er en noe kortere tur, men siste del mot toppunktet innebærer noe kliving og bruk av sikringsutstyr.

En kort kjøretur videre opp ligger Dalen. Dette er det vanligste utgangspunktet for turer til Kongskrona. Herfra går man opp til Viromsetra, hvor det er to alternative ruter videre til toppen. Den enkleste, men lengste, går inn Grasdalen før man dreier vestover mot toppen. Her er man bare i korte strekk i terreng med over 30 graders helning. Alternativet er å gå mer direkte mot toppen. Denne turen går i brattere og mer eksponert terreng, og krever gode vurderinger med tanke på skredfare. Det finnes alternative turmål i området ved dårlig vær.

Hvilke turer vi velger å gå bestemmer vi i fellesskap kvelden før, ut fra vær, føre, skredfare og egen kompetanse. Vi fordeler oss så på mindre grupper der deltagerne selv planlegger og gjennomfører sin tur. På morgenen gjør vi en siste vurdering av turplanene ut fra aktuelt vær. Koordinator følger opp at alle turgrupper har nødvendig felles sikkerhetsutstyr samt at det er tilstrekkelig kompetanse i hver gruppe, og holder oversikten over hvor alle turgrupper drar.

Overnatting og mat

Vi har reservert overnatting på Camp Dronningkrona, der vi disponerer opptil 12 sengeplasser. Enkelt kjøkken i hver hytte. Ved brukbart vær er det mulig å grille utendørs. Koordinator organiserer fellesmiddag lørdag. All annen mat ordnes av hver enkelt.

Det er sanitærbygg med toalett, dusj og badstue på området.

Transport

Avreise fredag ettermiddag og retur til Trondheim søndag ettermiddag. Korteste vei fra Trondheim går via Surnadal til Kvanne. Kort fergetur herfra til Rykkjem og deretter til Ålvundeid hvor en tar opp Viromdalen. Deltakerne deles inn i billag etter påmeldingsfristen.

Krav til deltakerne

Dette er en samling der alle turer gjennomføres i deltagernes egen regi. Deltakerne må selv planlegge turer, vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter, og være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet i varierende vær. Ettersom denne samlingen er lagt til områder med potensielt skredfarlig terreng deler vi oss inn i grupper på maksimalt seks personer, der deltakerne selv må kunne ivareta sin egen og gruppas sikkerhet underveis samt kunne bruke sikkerhetsutstyr for skred. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se også TTFs turretningslinjer.

Utstyr

Alle må ha følgende:

  • Toppturutstyr for alpint, telemark eller snowboard.
  • Skredsikkerhetsutstyr: Skredsøker, søkestang og spade (kan leies på TT-kontoret).
  • Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet.
  • Kart og kompass

For de som ønsker å prøve seg på Grøvelnebba bør en ta med stegjern, isøks, klatresele og tau.

Aktuelle turer medfører ganske lange traverseringer. Ved harde forhold sparer du mye krefter på å bruke skarejern.

Ta også med førstehjelpsutstyr, vindsekk, liggeunderlag o.l. som vi fordeler slik at alle turgruppene har dette. 

Kart

  • Norge-serien 1:50 000 nr. 10078 "Sunndalsøra" (kjøper du med medlemsrabatt i TT-butikken)
  • ....eller tilsvarende

Kostnader

Overnatting ca 500,- kroner per person inkludert utvasking (forutsetter 12 personer).

Fellesmiddag lørdag kommer på 100-150 kr. 

Kjørekostnader fordeles innad i billagene. Ved samkjøring er TTFs anbefalte takst 4,10 kr pr km pr bil fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. Evt. fergebillett, bompenger og parkering kommer i tillegg.

Påmelding innen mandag 23. mars kl. 12.

 

 

Toppturer fra Camp Dronningkrona AVLYST

Utgangspunktet for turene denne helgen er Camp Dronningkrona i Viromdalen. Her er det tre forholdsvis enkle hytter med fire soveplasser i hver og vi disponerer alle disse. Med greie snøforhold ...

Kontaktinformasjon: