Fototur til Rondane - Avlyst

Fellestur

Fra dato
18. september kl. 16:00
Til dato
20. september kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Dette arrangementet er over!

Les turbeskrivelsen nøye da Covid-19 har endret hvordan DNT organiserer turene i år!

Høsten er over oss og naturen har kledt seg i sin vakreste høstdrakt, og hva er vel da mere fristende enn å ta med seg kameraet ut i naturen for og ta noen blinkskudd av de vakre høstfargene? Helga fredag 18. - søndag  20.september 2020 inviteres det derfor til fototur i Rondane med fokus på naturbilder.

 
Vi kjører fra Trondheim fredag 18. september 2020 senest kl 16.00, da det blir over 3 timer med kjøring før vi er fremme ved veibommen noen km før Dørålseter.
 
Øvre Dørålseter blir vår basecamp for hele helga og den fungerer som selvbetjent hytte på denne tiden av året. Vi mekker fellesmiddag både på fredag og lørdag, og avreise på søndag blir senest kl 16.00
 
Utstyr:
For å delta på denne turen må du ha stativ og kamera som du kan å bruke med manuelle innstillinger, samt alt det vanlige utstyret/klærne som trengs for å ferdes i terrenget på denne tiden av året. Husk å lade opp kamerabatteriet på forhånd og ta gjerne med deg ekstra batteri til kameraet og evt powerbank til mobilen ettersom det ikke er strøm på Dørålseter på denne tiden av året.

Dette er en tur som har lange perioder med ingen eller lite bevegelse, så husk å ha med ekstra varme klær. For å unngå å fryse på hendene når man betjener kameraet i den blå timen, anbefales det å bruke tynne ullhansker. Det kreves at deltagerne er fjellvante og har ordentlig turutstyr som vindtette/vanntette klær fra topp til tå, inkl votter og lue.  Hvis du har noen spesielle behov, så meld ifra på forhånd til turkoordinator. 

Husk kompass og kart over Rondane. 

Ellers oppfordres det til å pakke ihht DNT sin pakkeliste, se  https://www.dnt.no/artikler/turtips/7080-pakkeliste-for-sommerturen/

Kart:
Turkart over Rondane eller utskrift fra https://kartutskrift.no/
 
Krav til deltakerne:
Dette er en samling der alle turer gjennomføres i deltakernes egen regi og som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv planlegge turer, vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter, og være i stand til å ta vare på seg selv ute i fjellet i varierende vær. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se også TTFs turretningslinjer.
 
Smittervern: 
Smittevernsituasjonen gjør at vi må ta en del spesielle hensyn på samlinga, blant annet legger vi nå ut bare 12 plasser til sammen.
 • Alle har et ansvar for å bidra til å unngå nærkontakt og smitte i og utenfor gruppa
 • Hvis du får symptomer på en luftveisinfeksjon som feber, sår hals eller hoste, eller har vært i nærheten av noen som kan være smittet, hold deg hjemme fra samlinga. Si ifra umiddelbart hvis dette skjer underveis.
 • Vask hender grundig og ofte, ha med deg håndsprit når du ikke har tilgang til varmtvann og såpe
 • Én-metersregelen vil gjelde både på hytta og på tur
 • Det blir laget felles middager med gode smittevernrutiner:
  • Maten serveres av en av turlederne, fremfor at deltakerne forsyner seg én og én.
  • Nøye håndvask utføres i forkant av alle som deltar i matlagingen.
  • Antall som spiser samtidig må begrenses. Måltider kan med fordel også flyttes utendørs.
  • Unngå deling av serveringsbestikk, ketsjupflasker, vannmugger, saltbøsser og all annen mat og utstyr som er ment for deling, utover dine egen gruppe.
  • Oppvaskansvarlige utpekes og alle gjøres kjent med reglene: Hver enkel skyller selv av skittent bestikk og dekketøy etter bruk og legger det i felles oppvaskbalje el.l. Deretter vanlig oppvask. Avslutt med å helle kokende vann over det som er vasket opp. Lufttørk eller tørk av med papir.
 • Vi deler ellers ikke mat og drikke eller heller ikke utstyr, med mindre dette er desinfisert i mellomtida
 • Endringer i reglene fra myndighetene og DNT vil bety endringer for oss.
 • Vi kan samkjøre, men anbefalingene fra helsemyndighetene er en meter mellom personer. Hvis du kjører selv og av smittegrunner ikke ønsker passasjerer, sett 0 på både "antall passasjerer" og "antall passasjerer hvis få biler" ved påmelding.

Påmelding:

Påmelding innen torsdag 10.september, gjennom TTFs påmeldingssystem.

Påmeldingen åpner onsdag 5.august kl. 20.

Skriv i påmeldingen om du har bil og hvor mange passasjerer du eventuelt kan ta med. Koordinator setter opp kjørelag fra påmeldingslisten. Kjørelagene avtaler internt hvor og når folk hentes. Kostnader til transport med privatbil vil bli fordelt på alle personer i bilen, inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger og parkeringsavgifter.

NB: Grusveien inn til veibommen noen km før Dørålseter er privat bomvei, så det er sjåføren i hver bil sitt ansvar å ta med 50,- i kontanter til å betale bomavgiften med ettersom betaling av bomavgiften ikke kan gjøres via moderne betalingsmåter som kort, vipps, autopassbrikke, skiltgjenkjenning, nettgiro e.l.

Overnatting betales av hver enkelt deltaker på hytta.

Fototur til Rondane - Avlyst

Les turbeskrivelsen nøye da Covid-19 har endret hvordan DNT organiserer turene i år! Høsten er over oss og naturen har kledt seg i sin vakreste høstdrakt, og hva er vel ...

Kontaktinformasjon: