Fjellsportshelg i Hurrungane

Fellestur

Fra dato
14. august kl. 16:00
Til dato
16. august kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Dette arrangementet er over!

Les turbeskrivelsen nøye da Covid-19 har endret hvordan DNT organiserer turene i år!

Velkommen til en spennende helg ved Turtagrø i Jotunheimen! Denne helgen tar vi sikte på å gå luftige traverser i Hurrungane. Det blir en helg der vi klatrer, rappellerer og kjenner på spenningen mens vi ser ned fra luftige egger.

Det er ihvertfall planen. Været i Hurrungane er uforutsigbart. Alternativer kan bli satt opp dersom dårlig vær.

Avgang fra Trondheim

Vi kjører fra Trondheim til Turtagrø fredag 14 august. Avreise senest kl 16, kjøreturen tar ca 5 timer. Ved ankomst Turtagrø setter vi opp telt og tar en samling klokka 2200 der vi diskuterer været og mulige turer. Det er mulig at vi flytter teltleiren til Krossbu. Koordinator vil i så fall informere om dette før avreise.

Lørdag:

De mest ambisiøse kan prøve seg på Skagastølstraversen eller Dyrhaugstraversen via Bandet, som begge er krevende turer på 15+ timer. Disse turene forutsetter klatreerfaring og utstyr.

En kortere alternativ er Austabotntraversen.

Søndag:

Søndag hviler vi hode og ben og velger en kort, lite eksponert tur. Vi kan for eksempel velge Dulsete i Mørkrisdalen, eller andre turer fra https://www.turtagro.no/lette-fotturer/

Vi regner med å være tilbake i Trondheim i 20-21 tiden.  

Overnatting og mat

Overnatting i telt ved Turtagrø.  Alle må sørge for eget overnattingsutstyr, inkl. telt, kokeutstyr etc. Det blir ikke organisert felles mat, så alle må ha med mat til seg selv.

Utstyr

Normalt utstyr for bilbasert camping, og (ultralett) utstyr ved (u)planlagt overnatting i fjellet. Sistnevnte kan bli aktuelt ved de lange traversene.
Klatreutstyr (personlig utstyr). For turene som krever klatring skal taulagene sørge for normal klatreutrustning.  Hjelm er påkrevd. Skriv i påmeldingen hvem du kan gå i taulag med , mtp smittereglene.

Kart

Turkart DNT Hurrungane (Nordeca) , eller utskrift fra https://kartutskrift.no/ vil kunne fungere bra. 

Transport:

Vi kjører med privatbiler til Turtagrø. Ved påmelding registrerer du om du kan kjøre og hvem som kan sitte på mtp smittevern. Kjørelagene avtaler internt hvor og når folk hentes. Kjørekostnader deles deretter opp internt i kjørelagene som beskrevet i turretningslinjene.

Krav til deltakerne

Alle turer under samlinga gjennomføres i deltakernes egen regi og som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv planlegge turer, vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter, og være i stand til å ta vare på seg selv ute i fjellet i krevende vær. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se også TTFs  turretningslinjer..

Påmelding

Påmelding skjer gjennom TTFs påmeldingssystem.

Skriv i påmeldingen om du har sikringsmidler og tau til å lede et taulag, stiller som nr 2 eller ønsker tur som ikke krever klatring.

Maks 10 deltakere

Påmeldingsfrist: Mandag 10.august 2020

Påmelding åpner tirsdag 28.juli kl. 20

Covid-19:

  • Les og følg rådene fra FHI
  • Les og følg rådene fra DNT
  • Se også korona-infoen fra Norsk Klatreforbund
  • Alle har et ansvar for å bidra til å unngå nærkontakt og smitte i og utenfor gruppa
  • Én-metersregelen vil gjelde både på hytta og på tur
  • Hvis du får symptomer på en luftveisinfeksjon som feber, sår hals eller hoste, eller har vært i nærheten av noen som kan være smittet, hold deg hjemme fra turen. Si ifra umiddelbart hvis dette skjer underveis eller i dagene etter turen.
  • Vi kan samkjøre, men anbefalingene fra helsemyndighetene er en meter mellom personer. Hvis du kjører selv og av smittegrunner ikke ønsker passasjerer, sett 0 på både "antall passasjerer" og "antall passasjerer hvis få biler" ved påmelding.
  • Vask hender grundig og ofte, ha med deg håndsprit når du ikke har tilgang til varmtvann og såpe
  • Vi deler ikke mat og drikke eller heller ikke utstyr med mindre dette er desinfisert i mellomtida
  • Skriv i påmeldingen hvem du kan gå i taulag med, mtp smittereglene.

 

Kontaktinformasjon: