Matkurs i Trollheimen

Fellestur

Fra dato
23. oktober kl. 17:00
Til dato
25. oktober kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Den fjerde helga i oktober blir det fest! Først og fremst for ganen - samt litt trim på baken. Vi drar på fottur i fjellet dagtid og trekker oss tilbake til hytta tidlig middagstid for å kokkelere i plenum. Felles mål for helga er å lære seg enkle tips og triks for å løfte turmaten til nye kulinariske høyder.

Begrenset tilgang til kjøkkenfasiliteter og lange dager på fjellet gjør at det frister mest for slitne turfolk flest å røre sammen noe raskt og enkelt til middag. Men raskt og enkelt trenger slettes ikke være kjedelig. Snarere tvert imot kan enkel kokkelering på tur og etter tur både være en fest for sansene og et fyrverkeri for smaksløkene om man pakker sekken med de riktige ingrediensene. Og sånt blir det jo god stemning og trivsel av. For ikke å snakke om de ekstra kreftene det gir til å gå flere mil i bakkar og berg. Kurset har som mål å introdusere nye spennende retter som alle enkelt kan lage på tur med litt forberedelser før man drar hjemmefra.
Vel møtt og bon appetit!

Fredag:
Avreise fra Trondheim kl. 17.00 til Kårvatn innerst i Todalen. Kjøreturen tar ca. 2,5 timer. Vi disponerer hele selvbetjeningshytta på Kårvatn, som ligger på gårdstunet og har tilgang på dusj og wc som ligger i nabobygget.

Lørdag:
For å opparbeide litt matlyst til kveldens kulinariske utskeielser, tar vi en tur ut den flotte fjellheimen i Todalen. Ytre Sula ligger et stykke ut i Todalsfjorden, og fotturen starter ca. 30min kjøretur fra Kårvatn. Fra toppen er det utsikt over både fjord og fjell på Nord-Møre. Vi satser på å være tilbake på Kårvatn ca. kl. 15. https://morotur.no/tur/Sula

Kokkekurset starter kl 16:30 der vi begynner å lage enkle småretter som vi spiser mens vi står slik at ingen blir hangry og mister konsentrasjonen før kurset er skikkelig igang. Ønsket drikke til maten tas med av den enkelte og kan inntas mens vi står og lager maten. Matkurset varer i ca 3 timer og middagen er satt til ca klokka 20:00.

Søndag:
Eksotisk søndagsfrokost vil bli servert så legg igjen brødskivene med svett gulost hjemme.

Ellers er det fullt mulig med en tur i fjellet hvis dagsformen, vær og føre tillater det. Stien oppover mot Grinaren er en attraksjon i seg selv med alle fuglekassene på trærne. Hvor langt man velger å gå blir opp til den enkelte. Turen til Grinaren er ganske lang, og f.eks. Storfjellet er en kortere tur med en fin utsikt over dalen.

Ferdigheter/Krav til deltakerne:
Godt humør, kreativitet og lærevillighet. Krever ingen forkunnskaper på kjøkkenet. Diplom klasse Masterfjellchef tildeles de deltakerne som ikke stryker.

...og evne til å ferdes i fjellet på seinhøsten, med muligheter for både snø og glatte partier.

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i høyfjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Deltakerne må ivareta egen og gruppas sikkerhet underveis. Alle bidrar til fellesoppgaver på hytta.

Utstyr:

 • Husk å ta med sengetøy til overnattingen på hytte - lakenpose eller sovepose er ikke anbefalt p.g.a. korona-tiltak hos DNT!
 • Fjellstøvler
 • Hodelykt
 • Kart og kompass
 • Vi skal ha med noen vindsekker og liggeunderlag i gruppa. Skriv i påmeldingen om du kan ta med!

Koordinator kjøper inn til matkurset, fellesmiddag på lørdag og frokost på søndag. Husk å si ifra til koordinator hvis du har noen spesielle behov, intoleranser eller allergier. Til andre måltider tar alle med seg egen mat eller kjøper på hytta.

Kart, ett av disse:

 • Turkart Trollheimen 1:50.000, utgitt av Ugland IT/Nordeca
 • Nr. 10084 Surnadal, Norge-serien 1:50.000, Utgitt av Nordeca

Kostnader

 • Kostnadene for ingredienser til matkurset, fellesmiddagen og søndagsfrokosten fordeles mellom deltakerne.
 • Alle betaler for seg selv på hytta.
 • Kjørekostnader fordeles innad i billagene. Kostnader til transport med privatbil vil bli fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger og parkeringsavgifter.

Påmelding

http://ttfdb.no/

Påmeldingen åpner fredag 2.oktober kl. 12.

Maksimalt 9 deltakere + koordinator. Koordinator har reservert overnatting på Kårvatn for hele gruppen.

Husk å skrive i kommentarfeltet om du kan ta med liggeunderlag og vindsekk.

Påmeldingsfrist: Mandag 19.oktober. Merk at påmeldingen er bindende etter at fristen går ut.

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

Covid-19:

 • Les og følg rådene fra FHI
 • Les og følg rådene fra DNT
 • Alle har et ansvar for å bidra til å unngå nærkontakt og smitte i og utenfor gruppa
 • Én-metersregelen vil gjelde både på hytta og på tur
 • Hvis du får symptomer på en luftveisinfeksjon som feber, sår hals eller hoste, eller har vært i nærheten av noen som kan være smittet, hold deg hjemme fra turen. Si ifra umiddelbart hvis dette skjer underveis eller i dagene etter turen.
 • Vi kan samkjøre, men anbefalingene fra helsemyndighetene er en meter mellom personer. Hvis du kjører selv og av smittegrunner ikke ønsker passasjerer, sett 0 på både "antall passasjerer" og "antall passasjerer hvis få biler" ved påmelding.
 • Følgende regler gjelder for felles matlaging og måltider:
  • Maten bør serveres av en av turlederne, fremfor at deltakerne forsyner seg én og én.
  • Nøye håndvask utføres i forkant av alle som deltar i matlagingen.
  • Antall som spiser samtidig må begrenses. Måltider kan med fordel også flyttes utendørs.
  • Unngå deling av serveringsbestikk, ketsjupflasker, vannmugger, saltbøsser og all annen mat og utstyr som er ment for deling, utover dine egen gruppe.
  • Oppvaskansvarlige utpekes og alle gjøres kjent med reglene: Hver enkel skyller selv av skittent bestikk og dekketøy etter bruk og legger det i felles oppvaskbalje el.l. Deretter vanlig oppvask. Avslutt med å helle kokende vann over det som er vasket opp. Lufttørk eller tørk av med papir.
 • Vask hender grundig og ofte, ha med deg håndsprit når du ikke har tilgang til varmtvann og såpe
 • Vi deler ikke mat og drikke eller heller ikke utstyr med mindre dette er desinfisert i mellomtida

Matkurs i Trollheimen

Den fjerde helga i oktober blir det fest! Først og fremst for ganen - samt litt trim på baken. Vi drar på fottur i fjellet dagtid og trekker oss tilbake ...

Kontaktinformasjon: