Fjellskitur til Brungmarka med telt

Fellestur

Fra dato
26. februar kl. 16:00
Til dato
28. februar kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til kortreist fjellskiekspedisjon i Brungmarka med vintertelting ved foten av kommunetoppen i Trondheim: Kråkfjellet. Denne turen var opprinnelig tenkt til Forollhogna, og dersom reiserestriksjonene lettes, vil kanskje turmålet endres til Hessdalen/Forollhogna.

Covid-19:

 • Les og følg rådene fra FHI
 • Les og følg rådene fra DNT
 • Se også korona-infoen fra Norsk Klatreforbund
 • Alle har et ansvar for å bidra til å unngå nærkontakt og smitte i og utenfor gruppa
 • Hvis du får symptomer på en luftveisinfeksjon som feber, sår hals eller hoste, eller har vært i nærheten av noen som kan være smittet, hold deg hjemme fra turen. Si ifra umiddelbart hvis dette skjer underveis eller i dagene etter turen.
 • Vi kan samkjøre, men anbefalingene fra helsemyndighetene er en meter mellom personer. Hvis du kjører selv og av smittegrunner ikke ønsker passasjerer, sett 0 på både "antall passasjerer" og "antall passasjerer hvis få biler" ved påmelding.
 • Ingen felles matlaging.
 • Vask hender grundig og ofte, ha med deg håndsprit når du ikke har tilgang til varmtvann og såpe
 • Vi deler ikke mat og drikke eller heller ikke utstyr med mindre dette er desinfisert i mellomtida

 

Turen

Avreise fredag ettermiddag fra Trondheim. Samkjøring i teltlag til parkeringen ved Håen. Vi går et kort stykke opp og finner en fin teltplass for helgen. 

På lørdag går vi en fjellskitur etter værforhold og føre. Kråkfjellet (817moh) og Rensfjellet (941moh) er aktuelle turmål. 

Ny tur på søndag før vi pakker sammen og drar hjemover på ettermiddagen. 

Om reiserestriksjonene lettes, vil kanskje turmålet endres til Hessdalen/Forollhogna - men type tur blir lignende (overnatting i telt, fjellski). 

 

Overnatting og mat

Vi overnatter i telt og satser på at to og to kan være telt- og kjørelag. Koordinatorer deler inn i kjøre-/teltlag, skriv ev. ønsker i kommentaren når du melder deg på.

Mat organiserer hver enkelt. Teltlagene kan samordne kokeutstyr.

Skriv i kommentarfeltet ved påmelding om du har telt og kokeutstyr, begge deler må være egnet for vinterbruk. Skriv også om du vil kjøre og/eller bo for deg selv.

 

Transport
Reise i privatbiler i teltlagene. Kostnader til transport med privatbil blir fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger. 

 

Krav til deltakerne
Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter.  Deltakerne må være i stand til å gå på fjellski med overnattingsutstyret i pulk eller sekk,  og ta vare på seg selv ute i vinterfjellet. Alle må ha med klær og utstyr for varierende vær i vinterfjellet. Har du aldri før overnattet utendørs om vinteren må du si ifra til koordinatorene, så vi vet dette og kan ta en liten prat om utstyr.

Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. 

Se TTFs turretningslinjer.

 

Utstyr

Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet, samt fjellski. En pakkeliste finner du her: https://www.dnt.no/artikler/turtips/7098-pakkeliste-for-skiturer-i-vinterfjellet/

I tillegg er det noen justeringer man må gjøre fordi vi skal ligge ute i telt, ikke inne på hytte. https://www.norskfriluftsliv.no/gode-tips-for-vintertelting/ 

 • Alle må ha med spade.
 • Og vi trenger noen vindsekker og søkestenger å ta med på dagstur.
 • Husk også:
  • Kort- eller langfeller til skiene
  • Antibac
  • Hodelykt
  • Kart og kompass
  • Ekstra klær for kvelden
  • Fotposer - hvis du har.

Vi legger turen utenom skredterreng, så spesielt snøskredutstyr er ikke nødvendig.

Kostnader
Kjørekostnader fordeles innad i billagene etter statens satser. 

Påmelding
http://ttfdb.no/
Maksimalt 8 personer (inkl. koordinatorer) 
Husk å skrive i kommentarfeltet hva du kan ta med vindsekk, kokeutstyr, telt.

Påmeldingsfrist: 21.02.2021
Påmelding åpner: Onsdag 10.februar 2021, kl. 20
Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.
 

 

Fjellskitur til Brungmarka med telt

Velkommen til kortreist fjellskiekspedisjon i Brungmarka med vintertelting ved foten av kommunetoppen i Trondheim: Kråkfjellet. Denne turen var opprinnelig tenkt til Forollhogna, og dersom reiserestriksjonene lettes, vil kanskje turmålet endres ...

Kontaktinformasjon: