Inne-til-ute-klatrekurs

Kurs

Fra dato
17. september kl. 17:00
Til dato
19. september kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Uteklatring
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Tidspunkt: Fra fredag 17. september til søndag 19. september

Målet med kurset er å sette deltakerne i stand til å klatre boltede sportsklatreruter utendørs på egen hånd. Dette innebærer klatring og sikring av makker både på topptau og på led.

Programmet blir tilpasset deltakernes kunnskaper og ønsker. Aktuelle tema er: utstyr for sportsklatring, kameratsjekk, knuter og innbinding, sikringsteknikk, klatreteknikk, metoder for å snu på toppen av klatreruta, metoder for å rigge toppanker, rappell og nedfiring, klatring og rappell over flere taulengder, vurdering av bolter.

Vi starter fredag ettermiddag på et felt nær Trondheim. Lørdag og søndag beveger vi oss eventuelt (hvis mulig) til klatrefelt et stykke fra Trondhein slik at bil vil være nødvendig for transport. Total varighet på kurset er ca 16 timer.

Generell informasjon

Pris

Kr. 1200 for DNT-medlemmer. Ikke-medlemmer betaler et tillegg på kr. 200. Mat og transport er ikke inkludert i prisen.

Forkunnskaper

Deltakerne må være i normal god form og må inneha Brattkort. Aldersgrense 18 år.

Utstyr

Deltakerne må ha personlig klatreutstyr for sportsklatring. Dette inkluderer klatresele, taubrems med skrukarabiner, klatresko og klatrehjelm.
I tillegg er det en fordel med et sett kortslynger, klemknuteslynge med skrukarabiner, 120-slynge med skrukarabiner og kalk. Eget tau kan også tas med.
TTF har en del utstyr til utleie for medlemmer.

Vilkår

Klatring innebærer en viss risiko. Sikkerhet og ivaretakelse av hver enkelt deltaker har høyeste prioritet for instruktørene gjennom hele kurset, men det vil alltid være en restrisiko. TTFs instruktører er kvalifisert og godkjent gjennom Norsk Fjellsportforum sin Nasjonal standard for instruktører, førere og kursarrangører i fjellsport, og DNT er godkjent som kursarrangør gjennom samme standard. TTF er derfor forpliktet til å benytte anerkjente metoder gjennom kurset.

Påmelding: Påmeldingen åpner 20. august klokka 15:00. Påmelding stenger 8. september.

Vi forbeholder oss retten til å avlyse ved for få deltakere eller hvis smittevernsregler hindrer arrangementet. Hvis det blir mange på venteliste vil vi vurdere å utvide antall deltakere.

Covid-19:

  • Les og følg rådene fra FHI
  • Les og følg rådene fra DNT
  • Alle har et ansvar for å bidra til å unngå nærkontakt og smitte i og utenfor gruppa
  • Hvis du får symptomer på en luftveisinfeksjon som feber, sår hals eller hoste, eller har vært i nærheten av noen som kan være smittet, hold deg hjemme. Si ifra umiddelbart hvis dette skjer i dagene etter kurset.

Inne-til-ute-klatrekurs

Tidspunkt: Fra fredag 17. september til søndag 19. september Målet med kurset er å sette deltakerne i stand til å klatre boltede sportsklatreruter utendørs på egen hånd. Dette innebærer klatring ...

Kontaktinformasjon: