Kileklatrekurs

Kurs

Fra dato
1. oktober kl. 17:00
Til dato
3. oktober kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Uteklatring, Fjellsport
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Tidspunkt: Fredag 1. oktober til søndag 3. oktober.

Målet med kurset er å sette deltakerne i stand til å klatre ruter over flere taulengder som krever bruk av naturlige sikringsmidler (kiler og kamsikringer).

Programmet blir tilpasset deltakerne. Aktuelle tema er: plassering av aktive og passive sikringsmidler, etablering av standplass og andre typer anker, utstyr og knuter, rappell over flere taulengder, taulagrutiner, ledklaring på egne sikringer og alpine farer i fjellet.

Kurset foregår i sørøst-veggen på Kaldklovafjellet i Agdenes. Deltakerne må selv ordne med transport, overnatting og mat. Det er mulig å bo i telt rett ved klatreveggen.

Generell informasjon

Pris

Kr. 1500. Mat og transport er ikke inkludert i prisen.

Forkunnskaper

Dette er et videregående klatrekurs der du i tillegg til være i normal god form og ha bestått Brattkortprøve må ha en god del klatre-erfaring. Boltede klatreruter på grad 5 må kunne ledes trygt og sikkert. Aldersgrense 18 år.

Utstyr

Deltakerne må ha personlig klatreutstyr for fjellklatring. Dette inkluderer klatresele, taubrems med låsekarabiner, klatresko og klatrehjelm. I tillegg må hver deltaker minimum ha med nøttepirker, klemklnuteslynge, to 120-slynger med låsekarabinere og 3-4 alpinslynger (60-slynger med 2 karabinere). De som har egne sikringsmidler anbefales å ta de med. Egne tau kan også tas med.

TTF har en del utstyr til utleie for medlemmer.

Vilkår

Klatring innebærer en viss risiko. Sikkerhet og ivaretakelse av hver enkelt deltaker har høyeste prioritet for instruktørene gjennom hele kurset, men det vil alltid være en restrisiko. TTFs instruktører er kvalifisert og godkjent gjennom Norsk Fjellsportforum sin Nasjonal standard for instruktører, førere og kursarrangører i fjellsport, og DNT er godkjent som kursarrangør gjennom samme standard. TTF er derfor forpliktet til å benytte anerkjente metoder gjennom kurset.

Kursleder: Sturla Sandvei, epost sturla.sandvei@gmail.com.

Påmelding: Påmeldingen åpner 16.september klokka 16:00. Påmelding stenger 27. september.

Vi forbeholder oss retten til å avlyse ved for få deltakere eller hvis smittevernsregler hindrer arrangementet. Hvis det blir mange på venteliste vil vi vurdere å utvide antall deltakere.

Covid-19:

  • Les og følg rådene fra FHI
  • Les og følg rådene fra DNT
  • Alle har et ansvar for å bidra til å unngå nærkontakt og smitte i og utenfor gruppa
  • Hvis du får symptomer på en luftveisinfeksjon som feber, sår hals eller hoste, eller har vært i nærheten av noen som kan være smittet, hold deg hjemme. Si ifra umiddelbart hvis dette skjer i dagene etter kurset.

Kileklatrekurs

Tidspunkt: Fredag 1. oktober til søndag 3. oktober. Målet med kurset er å sette deltakerne i stand til å klatre ruter over flere taulengder som krever bruk av naturlige sikringsmidler ...

Kontaktinformasjon: