Tur til Skjækerhatten

Fellestur

Fra dato
1. oktober kl. 16:00
Til dato
3. oktober
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Nord-Trøndelag
Dette arrangementet er over!

Vi starter oktober med en høsttur i vakre Skjækerfjella i Trøndelag. Her finnes vill og variert natur, rovdyr, og topper over 1000moh. Turens mål er Skjækerhatten (1139moh) som er høyeste topp i Skjækerfjella. Dette skal være en fin fjelltur i slakt fjellterreng med flott utsikt over Skjækerfjella.

På fredag kjører vi til Steinkjer og videre inn til Lustadvatnet. Her går vi på «svillesti» inn til Setertjønnhytta (ca.12km). Her overnatter vi og lader opp til topptur på Skjækerhatten på lørdag. Fjellturen er på rundt en mil og vi starter på 451moh. På søndag går vi tilbake til Lustadvatnet.

Praktisk informasjon:

Setertjønnhytta er ei selvbetjent hytte med 12 sengeplasser. Det er også kjøkkenutstyr til matlaging. Hytta er forhåndsreservert, men alle betaler overnatting for seg selv. Husk å ta med lakenpose.

Ta med det dere trenger av mat, gode turklær og hodelykt. På lørdag blir det felles middag som jeg handler inn til.

Avreise fra Trondheim fredag kl.16.00. Kjørelagene avtaler avtaler avreisetidspunkt og hentested selv. Kjøreturen tar ca.3timer. Det vil være mørkt når vi går inn til Setertjønnhytta, derfor er det viktig å ta med hodelykt.

Topptur på lørdag. Vi er ute hele dagen, og nyter en god middag tilbake i hytta. Kortspill og røverhistorier til knitring i peisen.

På søndag rydder vi oss ut av hytta og går tilbake til Lustadvatnet.

Transport

  • Ved påmelding registrerer du om du kan stille med bil og hvor mange passasjerer du eventuelt kan ta med. Koordinatorer setter opp kjørelag fra påmeldingslisten.
  • Kjørelagene avtaler internt hvor og når folk hentes. Kjørekostnader gjøres opp i hvert kjørelag med kr. 4,10 pr.km + bompenger, ferge og parkering. Kostnadene deles på alle i bilen, inkludert sjåføren.

Påmelding

Maks antall deltakere er 12 personer. Påmeldingsfrist innen mandag 27.september.

Påmelding her: https://ttfdb.no

Covid-19

  • Les og følg rådene fra FHI
  • Les og følg rådene fra DNT
  • Alle har et ansvar for å bidra til å unngå nærkontakt og smitte i og utenfor gruppa
  • Hvis du får symptomer på en luftveisinfeksjon som feber, sår hals eller hoste, eller har vært i nærheten av noen som kan være smittet, hold deg hjemme fra turen. Si ifra umiddelbart hvis dette skjer underveis eller i dagene etter turen.
  • Én-metersregelen vil gjelde både ved overnatting og på tur
  • Vi kan samkjøre, men anbefalingene fra helsemyndighetene er en meter mellom personer. Hvis du kjører selv og av smittegrunner ikke ønsker passasjerer, sett 0 på både "antall passasjerer" og "antall passasjerer hvis få biler" ved påmelding.
  • Vask hender grundig og ofte, ha med deg håndsprit når du ikke har tilgang til varmtvann og såpe

Kontaktinformasjon: