Matkurs i Trollheimen

Fellestur

Fra dato
29. oktober kl. 08:00
Til dato
31. oktober
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

På matkurset i år tar vi fjellet med storm…kjøkken! Kokkeleringa vil mao skje på primus og vi fyrer i tillegg opp et bål som forlengelse av utekjøkkenet vårt. Bålet vil både fungere som ovn for matlaging og holde oss varme. Videre vil vi ha tilgang til gapahuk og/eller tarp om været blir noe hustrig mens vi lager maten. Vi drar på fottur i fjellet dagtid og trekker oss tilbake til hytta tidlig middagstid for å kokkelere i plenum. Felles mål for helga er å lære seg enkle tips og triks for å løfte primusbasert turmat til nye kulinariske høyder.

Med kun enkle kokeredskaper skal vi på kurset endre på forestillingen om at å lage enkle og raske måltider på primus er kjedelig eller begrensende for smaksløkene. Med noen tips og triks og litt forberedelse før man drar hjemmefra kan faktisk måltidet bli en fest for ganen og et fyrverkeri for sansene. Det gjelder å pakke sekken med smarte ingredienser som gir mye smak, er raske å lage og lette å bære. Et godt og varmt måltid etter en lang dag i fjellet styrker kroppen, løfter humøret og skaper trivsel.

Kurset har som mål å introdusere nye spennende primusbaserte retter som alle enkelt kan lage på tur med litt forberedelser før man drar hjemmefra. Vel møtt og bon appetit!

Fredag:
Avreise fra Trondheim ca kl. 17.00 til Kårvatn innerst i Todalen. Kjøreturen tar ca. 2,5 timer. Vi disponerer selvbetjeningshytta på Kårvatn, som ligger på gårdstunet og har tilgang på dusj og wc som ligger i nabobygget.

Lørdag:
For å opparbeide litt matlyst til kveldens kulinariske utskeielser, tar vi en tur ut den flotte fjellheimen i Todalen. Vi blir enige om turmål i fellesskap. Det blir en relativt kort fjelltur, men alle må ha med nødvendig utstyr for en dagstur hvor vi kan få vinterforhold. Vi satser på å være tilbake på Kårvatn ca. kl. 15.

Kokkekurset starter kl 16:30 der vi begynner å lage enkle småretter som vi spiser mens vi står slik at ingen blir hangry og mister konsentrasjonen før kurset er skikkelig igang. Ønsket drikke til maten tas med av den enkelte og kan inntas mens vi står og lager maten. Matkurset varer i ca 3 timer og middagen er satt til ca klokka 20:00. Da dekker vi bordet i stua og trekker inn i hytta.

Søndag:
Eksotisk søndagsfrokost vil bli servert så legg igjen brødskivene med svett gulost hjemme.

Ellers er det fullt mulig med en tur i fjellet hvis dagsformen, vær og føre tillater det.

Ferdigheter/Krav til deltakerne:
Godt humør, kreativitet og lærevillighet. Krever ingen forkunnskaper på kjøkkenet. Alle som ikke stryker på kurset vil få tildelt diplom klasse Primus Masterchef for iherdig innsats og evne til å ferdes i fjellet på seinhøsten med sitt gode humør i behold trass store muligheter for snø, sleipt og glatt og dårlig vær.

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i høyfjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Deltakerne må ivareta egen og gruppas sikkerhet underveis. Alle bidrar til fellesoppgaver på hytta.

Utstyr:

  • Vi trenger 6 stormkjøkken (gassbrenner, panne og gryte).  Skriv i påmeldingen om du kan ta med.
  • 6 ekstra gass i tilfelle vi går tom
  • Sengetøy/lakenpose/sovepose til overnatting på hytta
  • Dagstursekk
  • Fjellstøvler
  • Hodelykt
  • Kart og kompass
  • Vi skal ha med noen vindsekker og liggeunderlag i gruppa. Skriv i påmeldingen om du kan ta med.

Hver deltaker tar med seg:

  • en liten skjærefjøl
  • en liten skjærekniv/lommekniv
  • en turkopp
  • turbestikk og en turtallerken
  • en liten plastikkbolle
  • en kjøkkenhåndduk
  • en liten håndsprit å ha i lomma mens man kokkelerer kan også være kjekt ha
  • hansker som ikke dekker fingertuppene kan være fint å bruke hvis det blir kaldt. Man kan da kokkelere uten å fryse på hendene.

Koordinator kjøper inn til matkurset, fellesmiddag på lørdag og frokost på søndag. Husk å si ifra til koordinator hvis du har noen spesielle behov, intoleranser eller allergier. Til andre måltider tar alle med seg egen mat eller kjøper på hytta.

Kart, ett av disse:

  • Turkart Trollheimen 1:50.000, utgitt av Ugland IT/Nordeca
  • Nr. 10084 Surnadal, Norge-serien 1:50.000, Utgitt av Nordeca

Kostnader

  • Kostnadene for ingredienser til matkurset, fellesmiddagen og søndagsfrokosten fordeles mellom deltakerne. I tillegg kan det bli kostnad for leie av bålplass, gapahuk e.l. ved Kårvatn.
  • Alle betaler for seg selv på hytta.
  • Kjørekostnader fordeles innad i billagene. Kostnader til transport med privatbil vil bli fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger og parkeringsavgifter.

Påmelding

http://ttfdb.no/

Påmeldingen åpner tirsdag 19.oktober kl.2000.

Maksimalt 13 deltakere inkl. koordinator. Koordinator har reservert overnatting på Kårvatn for hele gruppen.

Husk å skrive i kommentarfeltet om du kan ta med liggeunderlag og vindsekk.

Påmeldingsfrist: Tirsdag 26.oktober. Merk at påmeldingen er bindende etter at fristen har gått ut pga kostnader til mat.

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

Covid-19:

  • Les og følg rådene fra FHI
  • Les og følg rådene fra DNT
  • Hvis du får symptomer på en luftveisinfeksjon som feber, sår hals eller hoste, eller har vært i nærheten av noen som kan være smittet, hold deg hjemme fra turen. Si ifra umiddelbart hvis dette skjer underveis eller i dagene etter turen.
  • Vi kan samkjøre. Hvis du kjører selv og av smittegrunner ikke ønsker passasjerer, sett 0 på både "antall passasjerer" og "antall passasjerer hvis få biler" ved påmelding.
  • Vask hender grundig og ofte, ha med deg håndsprit når du ikke har tilgang til varmtvann og såpe

Matkurs i Trollheimen

På matkurset i år tar vi fjellet med storm…kjøkken! Kokkeleringa vil mao skje på primus og vi fyrer i tillegg opp et bål som forlengelse av utekjøkkenet vårt. Bålet vil ...

Kontaktinformasjon: