Avlyst Josten på langs med TTF

Fellestur

Fra dato
25. mai kl. 20:00
Til dato
29. mai
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Brevanding, Fjellskitur, Jostedalsbreen, Fjellsport
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Fosen Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
43006
Dette arrangementet har allerede startet!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Siste helg i mai skal vi repetere den originale ruta fra 1788 da Ole Bøyasva gikk fra Fjærland til Erdal for å besøke slekt. Etter besøket returnerte han samme vei. Det er returen fra Erdal til Fjærland vi skal gjennomføre.

Program:

Torsdag 19. mai kl. 19:00 (NB! Tidspunktet er nå bestemt)
Turplanleggingsmøte på TT-brygga (Teams kan brukes for utenbysboende). Presentasjon av turledere og deltakere, siste avklaringer og gjennomgang av kjørelag, teltlag, fellesutstyr osv, siste oppdateringer på værmelding, spørsmål og svar.

Onsdag 25. mai - 4 km / 1,5 t
Oppmøte Vetledalseter parkering i Erdal (Oppstryn) senest kl. 20:00 (Det er 5-6 timer kjøring fra Trondheim).
Kort tur inn til Vetledalseter med hodelykt og skiene på sekken der vi etablerer teltleir på setertunet (DNT-hytta Vetledalseter kan benyttes hvis den er ledig, til egen kost).

Torsdag 26. mai - 17 km / 1750 hm / 10 t
Fra Vetledalseter innover Stordalen, opp Erdalsbreen, ned Lodalsbrekka og opp Småttene til Ståleskaret. Småttene er et brefall der vi må forvente store sprekker og behov for å gå innbundet i tau.
Vi etablerer teltcamp ved foten av Lodalskåpa.

Fredag 27. mai - 20 km / 1000 hm / 9 t
Topptur til Lodalskåpa for de som ønsker. Etter toppturen river vi leir og starter på turen sørover på breplatået. Brenibba ligger lagelig til for besøk rett etter start. Vi etablerer teltcamp ved foten av Kjenndalskruna (topptur på kvelden for de sprekeste).
Vi kan ikke garantere besøk til Lodalskåpa. Vær, føre og status i gruppa avgjør dette.

Lørdag 28. mai - 27 km / 750 hm / 9 t
Vi fortsetter sørover på breen, med mulige avstikkere til aktuelle topper, f.eks. Høgste Breakulen, Kvitekoll og Ramnane. Målet for dagen er å komme oss opp bakkene etter Bings gryte for å etablerer camp sørvest for Grensevarden (kveldstur for de sprekeste).

Søndag 29. mai - 16 km / 200 hm / 5 timer
Ned mot Flatbreen og etterhvert bratt nedkjøring til Flatbrehytta. Hvis tiden, været og dagsformen tillater det kan vi ta avstikker til Supphellenipa på vegen ned mot Flatbreen. Etter Flatbrehytta må skiene festes på sekken når vi skal ned bratt sti til Supphella parkering.
Her blir vi plukket opp av maxi-taxi som frakter oss til bilene våre i Erdal, hvor fellesturen avsluttes.

 

Krav til deltakere

Du må være i god fysisk form og godt vant med skiturer med fjellski. Det blir lange dagsetapper, og du må være i stand til å bære relativt tung sekk flere dager på rad (pulk er ikke anbefalt). Alt vi trenger på turen må bæres på ryggen fra parkeringen i Erdal.

Selv om turen går i slutten av mai er dette i høyeste grad en vintertur der vi må forvente værforhold med vind, snø, kuldegrader og dårlig sikt. Det er en grunn til at Europas største fastlandsbre ligger her. Du må derfor ha noe erfaring fra flerdagers turer i vinterfjellet med overnatting i telt.

Dersom noen må avbryte turen underveis kan det i ytterste konsekvens medføre at hele gruppen må avbryte. Det kan da bli nødvendig å gå ned fra breen et annet sted enn Fjærland/Erdal, med de logistikkutfordringer det vil medføre. Det kan i så fall bli aktuelt å måtte dekke noe av transportkostnader knyttet til dette.


Kart
Jostedalsbreen 1:50.000 fra Norges-serien eller tilsvarende som dekker hele turruta og alternative nedfarter fra breen.


Om våre turledere

Våre turledere er frivillige med mye erfaring med denne type turer. Begge har gjennomgått turlederkurs gjennom DNT-systemet. Hovedturleder er også godkjent breinstruktør gjennom NF-systemet.

Sikkerhet er vår høyeste prioritet på turen. Det er likevel viktig å vite at vi aldri kan eliminere alle farer ved slike turer. Det vil alltid være en restrisiko.


Øvrig

For å oppnå TTF rabatt MÅ rabattkode legges inn ved påmelding. Denne er sendt på epost til alle medlemmer ved publisering av turen, ta kontakt om ikke mottatt. Du må være medlem i både DNT og TTF for å få denne rabatten.
Påmeldingsfrist er 5. mai 2022 og turen blir på denne datoen kansellert dersom det ikke er oppnådd minimum 4 deltakere.
Prisen dekker turledelse fra parkering i Erdal, over breen, ned til fjærland og tilbake til parkeringen i Erdal. Transport med maxi-taxi mellom Fjærland og Erdal er også inkludert.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og akseptert vilkårene som er beskrevet i Vilkår for deltakelse på våre turer.

Overnatting foregår i egne telt og all mat ordnes av hver enkelt.

Antall deltakere: Minimum 5, maksimum 10.
Turen vil avlyses om minimumsantall ikke oppnåes ved påmeldingsfrist. Påmeldte vil da få refundert innbetalt beløp.


Utstyr

Vi sender detaljert utstyrsliste når påmeldingen er klar. I tillegg til personlig utstyr, må det fordeles noe fellesutstyr for hele gruppen og fellesutstyr for hvert teltlag.

Josten på langs med TTF

Siste helg i mai skal vi repetere den originale ruta fra 1788 da Ole Bøyasva gikk fra Fjærland til Erdal for å besøke slekt. Etter besøket returnerte han samme vei. ...

Kontaktinformasjon: