Kileklatrekurs

Kurs

Fra dato
20. mai kl. 18:00
Til dato
22. mai kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Kilekurs, Uteklatring
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turkode
43017
Dette arrangementet er over!

Har du klatret en del inne eller på sportsruter ute, og er klar for å gå videre til natrulig sikret klatring? Da er dette kurset midt i blinken for deg!

Dette helgekurset er et videregående klatrekurs der du skal lære å bruke egne sikringsmidler for å klatre i fjellet. Det blir klatring på ruter med en taulengde og ruter med flere taulengder. 

Tidspunkt: To fulle dager, lørdag 21. mai og søndag 22. mai, med oppstart fredag ettermiddag. Total varighet er 16-18 timer.

Målet med kurset er å sette deltakerne i stand til å klatre ruter over flere taulengder som krever bruk av naturlige sikringsmidler (kiler og kamsikringer).

Programmet blir tilpasset deltakerne.
Aktuelle tema er: plassering av aktive og passive sikringsmidler, etablering av standplass og andre typer anker, utstyr og knuter, rappell over flere taulengder, taulagrutiner, ledklaring på egne sikringer og alpine farer i fjellet.

Kurset foregår i sørøst-veggen på Kaldklovafjellet i Agdenes. Ved dårlig vær kan kurset bli flyttet til andre klatrefelt. Deltakerne må selv ordne med transport, overnatting og mat. Det er mulig å bo i telt rett ved klatreveggen.

Generell informasjon

Pris

Full pris er 2500 kr. Som DNT-medlem får du 200 kr i rabatt.

Som TTF-medlem får du ytterligere 400 kr i rabatt. For å oppnå TTF rabatt rabattkode legges inn ved påmelding. Denne er sendt på epost til alle medlemmer ved publisering av turen, ta kontakt om ikke mottatt. Du må være medlem i både DNT og TTF for å få denne rabatten.

Prisen inkluderer instruksjon og bruk av fellesutstyr. Mat og transport er ikke inkludert i prisen.

Forkunnskaper

Som deltaker må du være i normal god form. Ettersom det er et videregående kurs må du ha en god del erfaring med klatring, inne eller sport. Dette inkluderer godkjent Brattkort eller tilsvarende kompetanse. For å ha godt utbytte av kurset bør du kunne klatre grad 4+ på led inne eller på bolt.
Aldersgrense 18 år.

Utstyr

Deltakerne må ha personlig klatreutstyr. Som et minimum er dette klatresele, taubrems med skrukarabiner, klatresko, klatrehjelm, klemknuteslynge med skrukarabiner, 120-slynge med skrukarabiner og nøttepirker.

Hvis du har egne sikringer, alpinslynger eller eget tau anbefaler vi at du bruker dette på kurset.

TTF har en del utstyr til utleie for medlemmer.

Vilkår

Klatring innebærer en viss risiko. Sikkerhet og ivaretakelse av hver enkelt deltaker har høyeste prioritet for instruktørene gjennom hele kurset, men det vil alltid være en restrisiko. TTFs instruktører er kvalifisert og godkjent gjennom Norsk Fjellsportforum sin Nasjonal standard for instruktører, førere og kursarrangører i fjellsport, og DNT er godkjent som kursarrangør gjennom samme standard. TTF er derfor forpliktet til å benytte godkjente instruktører og anerkjente metoder gjennom kurset.

Øvrig

Påmeldingsfristen er søndag 15. mai.

Kurset blir avlyst hvis det er for få påmeldte ved fristens utløp. Påmeldte vil da få refundert innbetalt beløp.

Etter at påmeldingsfristen har gått ut mottar deltakerne en epost fra kursleder med nærmere informasjon.

 

Kontaktinformasjon: