Kameratredningskurs

Kurs

Fra dato
10. juni kl. 18:00
Til dato
12. juni kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Kameratredning, Uteklatring, Fjellsport,
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turkode
43018
Dette arrangementet er over!

Har du klatret mye i fjellet på egne sikringer, og ønsker å lære metoder for kameratredning? Da er dette kurset midt i blinken for deg!

Dette er et videregående klatrekurs for deg som har lang erfaring med fjellklatring. Et slikt helgekurs i kameratredning er også anbefalt for deg som har planer om å ta utdanning som klatreinstruktør gjennom NF, men dette er ingen betingelse for deltakelse.

Overordnet program:

Fredag 10. juni kl 18:00 - 20:00
Presentasjon, gjennomgang av utstyr, innledende teori.

Lørdag 11. juni kl 8:00 - 16:00
Gjennomgang og øving på grunnleggende metoder innenfor kameratredning.

Søndag 12. juni kl 8:00 - 16:00
Øvelser der vi setter sammen ulike metoder til komplette redningsøvelser.

Målet med kurset er å sette deltakerne i stand til å ta ansvar for redning av skadd klatremakker i fjellet. Dette inkluderer metoder for raskt å kunne komme seg frem til den skadde for å gjennomføre stabilisering og førstehjelp. Deretter vil det ofte være behov for omplassering av den skadde noe som gjerne involverer rappell med skadd makker og/eller heising. Dette krever at du har god kontroll på en del grunnleggende metoder som f.eks. avbinding av taubrems, klemknutegang på tau, heising med ulike taljeløsninger, rappell med skadd person og rappell over skjøteknute på tauet.

Programmet blir tilpasset deltakernes kunnskaper og ønsker, samt værforhold. Kurssted blir bestemt nærmere kursstart, men vi må regne med kjøring med privatbiler. Du må være forberedt på at all sikring i veggen, inkludert standplasser, skjer med naturlige sikringer. Klatreteknikk er ikke fokusområde under kurset.

Nærmere detaljer sendes ut etter påmeldingsfristen. Total varighet på kurset er ca 18 timer.

Generell informasjon

Pris

Full pris er 1600 kr. DNT-medlemmer får 300 kr i rabatt.

Som TTF-medlem får du ytterligere 300 kr i rabatt. For å oppnå TTF rabatt rabattkode legges inn ved påmelding. Koden er sendt på epost til alle medlemmer ved publisering av turen, ta kontakt om ikke mottatt. Du må altså være medlem både i DNT og TTF for å få denne rabatten.

Prisen inkluderer instruksjon. Mat og transport er ikke inkludert.

Forkunnskaper

Som deltaker må du være i normal god fysisk form. Du må ha flere års erfaring med klatring på egne sikringer og ha god kontroll på sikringshåndtverket, tauhåndtering og klatring opp mot grad 5.
Aldersgrense 18 år.

Utstyr

Dette er et videregående kurs der det forventes at du stiller med utstyr som er nødvendig for fjellklatring over flere taulengder. Bruk av hjelm er en selvfølge på våre klatrekurs og sikring gjøres med manuell taubrems (hylsebrems/tubebrems) med plass til to parallelle tau.

Ta kontakt med kursleder hvis du har spørsmål om utstyr.

TTF har en del utstyr til utleie for medlemmer. Dette må du ordne selv før kurset.

Vilkår

Klatring innebærer en viss risiko. Sikkerhet og ivaretakelse av hver enkelt deltaker har høyeste prioritet for instruktørene gjennom hele kurset, men det vil alltid være en restrisiko. TTFs instruktører er kvalifisert og godkjent gjennom Norsk Fjellsportforum sin Nasjonal standard for instruktører, førere og kursarrangører i fjellsport, og DNT Fjellsport er godkjent som kursarrangør gjennom samme standard. TTF er derfor forpliktet til å benytte godkjente instruktører og anerkjente metoder gjennom kurset.

Øvrig

Påmeldingsfristen er søndag 5. juni.

Kurset blir avlyst hvis det er for få påmeldte ved fristens utløp. Påmeldte vil da få refundert innbetalt beløp.

Etter at påmeldingsfristen har gått ut mottar deltakerne epost fra kursleder med nærmere informasjon.

 

Kontaktinformasjon: