Klatresamling på Agdenes

Arrangement

Fra dato
3. juni kl. 20:00
Til dato
6. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Fjellsportsamling, Klatresamling, Klatring, Tradklatring, Sportsklatring
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Trøndelag (se kart)
Dette arrangementet er over!

Gravikheia – den glemte perlen? Legg pinsa til Agdenes og Hegg camping, og bli kjent med nye og gamle klatrevenner i TTF. Agdenes og omkringliggende kommuner har mange kystklatreperler. Både boltede og naturlig sikrede ruter. Vi har fått med oss TTFs egen klatrelegende, Bjørn-Ovin «BOW» Wivestad – skaper av flere av rutene i veggen, for å «gjenoppdage» Gravikheia. For hvorfor stanser vi og cragger på Kaldklova gang på gang, når den solvendte utsiktsklippen Gravikheia ligger der som et kileklatrernes Kanaans land?

Dette er den perfekte anledningen for deg som vil bli kjent med nye klatrevenner. Det kan være en fin oppfølging av et kurs fra inne-til-uteklatring, et kileklatrekurs, eller for deg som har lyst til å cragge på topptau på godt fjell. På Gravikheia er det naturlig sikring som gjelder, men det er også boltede felt i nærheten som kan besøkes. Vi har Kaldklova, og bare en kort båttur over fjorden i sør skiller oss fra kanskje regionens mest idylliske sportsklatrefelt – Kamberget. Det er flere klatredager på rad her, og vi har gode backupmuligheter for aktiviteter ved for dårlig vær. Vi har alltid godt av å øve på drillene for kameratredning, og det flotte klatresenteret på Orkanger og Orklandsbadet er i akseptabel kjøreavstand.

PROGRAM
Fredag:
Vi drar fra Trondheim i privatbiler og kjører til Hegg camping, som blir overnattingsbase for helga med perfekt utsyn til havgavet. Kjøretid er ca 1,5 timer. Fredag kveld har vi en meet&greet med grill og kubb – hvor vi blir litt bedre kjent. Gjennomgang av erfaringsbakgrunn, klatreønsker og inndeling i grupper/taulag.Vi samles senest kl 20 for planlegging av lørdagens turmål.
Lørdag og søndag:
På kveldene har vi debrief, skryting og sosialisering. Vi planlegger aktuelle turer påfølgende dag i fellesskap. Turmål fremmes av deltagerne etter egne ønsker og ferdigheter, og etter vær og forhold. Vi fordeler oss så på mindre grupper der deltagerne selv planlegger og gjennomfører sin tur. På morgenen gjør vi en siste vurdering av turplanene ut fra aktuelt vær. Koordinatorer følger opp at alle turgrupper har nødvendig felles sikkerhetsutstyr samt at det er tilstrekkelig kompetanse i hver gruppe, og holder oversikten over hvor alle turgrupper drar. Eget personlig klatreutstyr er nødvendig. Hvert taulag må vurdere hva som trengs av felles utstyr og tau.
Mandag:
Vi bryter teltleir, kjører ut siste rest av pump i armene på egnet klatrefelt, og kjører tilbake til Trondheim etter endt tur.

KRAV TIL DELTAKERNE
Minimumskravet til deltakerne er at man innehar brattkort, og således er innforstått med at klatring er forbundet med å måtte håndtere risiko. Turen er definert som en samling, noe som betyr at deltakerne organiserer egne turer seg imellom. Dersom vi får med nok erfarne deltakere som kan lede flertaulengder, så kan vi organisere taulag deretter hvor man primært kan følge. Koordinatorer på turen vil sørge for at vi samkjører muligheter og ønsker best mulig, og at det om ønskelig blir etablert topptau.
Se TTF tur-retningslinjer 

KRAV TIL UTSTYR
Personlig utstyr for klatring inkl. hjelm
Tau
Klatrefører Trønderrock
Noe førstehjelpsutstyr
Det som er nødvendig for et vellykket campingliv

OVERNATTING OG MAT
På Hegg Camping kan man leie hytte, og man har glimrende teltplasser med tilgang til gode fasiliteter. Vi baserer oss på telt i utgangspunktet, og varsler campen på forhånd om ca antall påmeldte deltakere. Men det bestilles ikke opp felles hytter. Den enkelte telteier avtaler leie med campingen ved ankomst. All mat ordnes av hver enkelt deltaker. Det er opp til hvert enkelt teltlag å organisere felles middager dersom ønskelig.

KOSTNADER
Teltavgift betales direkte til Hegg camping. Kjørekostnader fordeles innad i billagene. (kr.4,10 pr.km i tillegg til parkering og bompenger, disse utgiftene fordeles på alle i bilen – inkludert sjåføren)

PÅMELDING
Åpner torsdag 19. mai kl.21, er bindende etter søndag 29. mai
Maksimalt 30 personer

Klatresamling på Agdenes

Gravikheia – den glemte perlen? Legg pinsa til Agdenes og Hegg camping, og bli kjent med nye og gamle klatrevenner i TTF. Agdenes og omkringliggende kommuner har mange kystklatreperler. Både ...

Kontaktinformasjon: