Toppturer i Storlidalen fra Tovatna

Fellestur

Fra dato
15. juli kl. 19:30
Til dato
17. juli
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Topptur, Topptur, Fjelltur, Teltovernatting
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Trollheimen (se kart)

Storsalen er en av kjempene blant fjellene i Trollheimen, Storsomrungnebba på 1798 moh. er hovedtoppen. Overnatt i telt ved Tovatna og bli med på topptur og opplev den vestre delen av Trollheimen.

Planlagt topptur til Storsomrungnebba er en 10t tur og inneholder klyving, satser på at vi rekker en topptur til i løpet av helgen som er noe enklere. Ved Tovatna er det lett å sette opp teltene med spektakulær utsikt selv om det ikke er tilrettelagt for camping. Den enkelte må ordne med mat og eventuelt drikke for helga. På denne turen er koordinator godkjent turleder, men selve turen gjennomføres i fellesskap med deltakerne. Koordinator har ansvaret for å planlegge tur/rute og vurdere sikkerhet på forhånd og underveis. Se TTF tur-retningslinjer
Planlagt tur kan endres ved dårlig vær, overnatting kan bli innendør og enklere turmål kan bli valgt.

PROGRAM
Fredag:
Avreise med privatbiler til Storlidalen fredag ettermiddag, felles gåtur fra Storli ca. kl19:30 til Tovatna. Det er en overkommelig tur mellom parkeringen ved Storli og inn til telt-leir (østenden av Tovatna), litt over 4 km. etter stengt grusvei eller noe kortere etter sti.
Lørdag og søndag:
Topptur til Storsalen som gruppa planlegger kvelden før. Tur-retur Storsomrungnebba er ca. 20km med 1190 høydemeter og rundtur med Salen og ned i Tverrådalen ca. 25km med 1400 høydemeter. Turen har bratte partier med løse steinmasser, store steiner og bratt berg som krever klyving, ikke merket. Det kan fortsatt være igjen snøfelt i de bratte partiene. En ekstra topptur blir trolig en del lettere med tanke på kilometer og høydemeter. Hjemreise blir planlagt i felleskap etter valg av tur.

KRAV TIL DELTAKERNE
Deltakerne skal ha satt seg inn i terrenget turen går gjennom på forhånd, og skal være i stand til å ta avgjørelser for veivalg underveis. Hver enkelt må på forhånd vurdere turens lengde, høydemetre og risiko i forhold til sin egen form og ferdighet. 

UTSTYR
Det som trengs for telttur i sommerfjellet. Tradisjonelt turutstyr for topptur i høyfjellet sommers tid, inkludert kart og kompass. Hvis du har tilgang til hjelm anbefaler jeg at den blir med. Noen dager før avreise tar vi avgjørelse på fordeling av telt og kokeutstyr.

KOSTNADER
Kjørekostnader fordeles innad i billagene. (kr.4,10 pr.km i tillegg til parkering og bompenger, disse utgiftene fordeles på alle i bilen, inkl sjåføren)
Overnatting inne kan tilkomme, avmelding tillates i dette tilfellet.

TRANSPORT
Transport vil bli med privatbiler, koordinator setter opp kjørelag.

PÅMELDING
Påmelding fra søndag 3/7 kl.21, bindende etter 10/7, 12 plasser.

 

Toppturer i Storlidalen fra Tovatna

Storsalen er en av kjempene blant fjellene i Trollheimen, Storsomrungnebba på 1798 moh. er hovedtoppen. Overnatt i telt ved Tovatna og bli med på topptur og opplev den vestre delen ...

Kontaktinformasjon: