Femunden-Røros med kano

Fellestur

Fra dato
1. juli kl. 15:00
Til dato
3. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Padletur, Kanotur, Telttur
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Femundsmarka, navnet gir et sus av villmarksfølelse. Vi skal padle tømmerenna fra Synnervika til Røros. Vi passerer villmark, kulturminner og moderne hyttefelt.

Det blir lange dager med padling, underkant av 50km til sammen, i forhåpentligvis nydelig vær. Telting og muligheter for å stoppe ved noen av de gamle fløterbuene. Det er få bæringer på turen så her kan du pakke så mye du vil, men pakk det vanntett i tilfelle velt. Vi leier kanoer hos Langen gjestegård. Koordinator på turen er godkjent kanoinstruktør, men selve turen gjennomføres i fellesskap med deltakerne. Koordinator har ansvaret for å planlegge tur/rute og vurdere sikkerhet på forhånd og underveis.

PROGRAM
Fredag:
Oppmøte ved Cirkle K på Røros kl.15. Vi setter igjen et par biler her før vi kjører til Synnervika. Første dag padler vi gjennom nordenden av Femunden og Langtjønnan landskapsvernområde, hvor de fleste av fløterbuene og tømmer-rennene er lokalisert. Vi overnatter ved Feragen eller Langtjønnbua. Distanse; ca. 12 km.
Lørdag:
Vi padler gjennom Feragshåen og nedover Feragselva, som er en relativt rolig og fin elv. Det blir et par lange etapper over Håsjøen og Rambergsjøen før vi kommer til Flatelva. Under vindstille forhold er dette en fantastisk etappe. Vi padler 20-25 km før vi slår leir for kvelden. Hvor langt vi padler er avhengig av vær, vind og dagsform.
Søndag:
Sjarmøretappen til Røros går ned Flatelva. Fra Rambergsjøen er det ca. 12 km, så dagens etappe kan variere mye etter hvor langt vi padlet lørdag. Flatelva er en relativt ufarlig og grunn elv, men det er et par steder det lønner seg med synfaring. Med været på vår side er vi i Røros tidlig ettermiddag og rekker en matbit før hjemreise.

KRAV TIL DELTAKERE
Deltakerne skal ha satt seg inn i terrenget turen går gjennom på forhånd, og skal være i stand til å ta avgjørelser for veivalg underveis. Hver enkelt må på forhånd vurdere turens lengde og risiko i forhold til sin egen form og ferdighet. Se TTF tur-retningslinjer
Det kreves ingen padleerfaring, men god fysisk form er en fordel.

UTSTYR
Alle deltakere må ta med mat, utstyr for overnatting og matlaging, samt klær egnet for turen. Sørg for å pakke et ekstra skift klær vanntett.
Kart, Røros 10081

KOSTNADER
Kr.1000,- for leie av en kano, summen deles på antall personer som leier kano. 
Kjørekostnader fordeles innad i billagene. (kr.4,10 pr.km i tillegg til parkering og bompenger, disse utgiftene fordeles på alle i bilen, inkl sjåføren)

TRANSPORT
Transport vil bli med privatbiler, koordinator setter opp kjørelag.

PÅMELDING
Påmelding fra søndag 19/6 kl.21, bindende etter 25/6, 13 plasser.
Skriv i kommentarfeltet om du ønsker å benytte egen kano.
Deltakere som melder seg av etter fristen må betale sin andel av kostnader hvis avmelding medfører økte kostnader for øvrige deltakere.

Femunden-Røros med kano

Femundsmarka, navnet gir et sus av villmarksfølelse. Vi skal padle tømmerenna fra Synnervika til Røros. Vi passerer villmark, kulturminner og moderne hyttefelt. Det blir lange dager med padling, underkant av ...

Kontaktinformasjon: