Romsdalsstigen Via Ferrata og Nordre Trolltind

Fellestur

Fra dato
12. august kl. 21:00
Til dato
14. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Viaferrata, Hyttetur, Fottur, Topptur
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)

Bli med TTF på en luftig opplevelse i storslått natur, klatre Via Ferrata i Åndalsnes og topptur til Nordre Trolltind med det flotteste utsiktspunkt over Trollveggen. 
Det blir overnatting på Lensmannsgården i Innfjorden. Det er planlagt klatring i Romsdalsstigen Via Ferrata uten guide, du velger selv om du ønsker å klatre Introveggen eller Vestveggen. Når vi først er i område tar vi med en topptur til Nordre Trolltind (1472moh), en tur med mye stigning og bratte passasjer med klyving. For å ivareta trivsel og sikkerhet kan aktivitet bli tilpasset gjeldende værsituasjon.
Siden dette er en tur gjennom fjellsportgruppa TTF, har turkoordinator ansvaret for å planlegge tur/rute og vurdere sikkerhet på forhånd, alle deltakerne har ansvar for å sette seg inn i turen på forhånd og skal være i stand til å bidra underveis. Se TTF tur-retningslinjer

PROGRAM
Fredag:
Kjøretur Trondheim til Innfjorden, litt over 4t. Ca. kl.21 blir det felles kveldsmat og gjennomgang av neste dagstur.
Lørdag/søndag:
Romsdalsstigen består av to eventyrlystne klatrestier: Introveggen og Vestveggen. Begge er fylt med adrenalinkick, mestring og fantastisk utsikt over de monumentale Romsdalsfjella. Introveggen er en klatretur på 3-4 timer fra start på Norsk Tindesenter og til vi er tilbake igjen der. Ruten er gradert til vanskelighetsgrad B på den internasjonale via ferrata skalaen. Vesteveggen er en lengre og mye mer utfordrende klatretur på 5-6 timer. Ruten er gradert til vanskelighetsgrad D. Ved ugunstig vær kan koordinator vurdere at Via Ferata utgår som aktivitet.
Nordre Trolltinden er en topptur på ca.12km og 1400 høydemeter. Turen har bratte partier med løse steinmasser, store steiner og bratt berg som krever klyving, delvis merket/vardet. Det kan fortsatt være igjen snøfelt.
Lørdag ettermiddag/kveld blir det felles middag organisert av koordinator.
Hjemmreise søndag kveld.

KRAV TIL DELTAKERNE
Man bør være høydesterk for å klatre Via Ferrata, fysisk godt trent, mentalt stabil og følger Norsk Tindesenter sine sikkerhets­forskrifter.
Deltakerne skal ha satt seg inn i terrenget turen går gjennom på forhånd, og skal være i stand til å ta avgjørelser for veivalg underveis. Hver enkelt må på forhånd vurdere turens lengde, høydemetre og risiko i forhold til sin egen form og ferdighet. 

KRAV TIL UTSTYR
Sertifisert Via ferrata sikringsutstyr (kan leies hos Tindesenteret), gummierte hansker og markasko med vibramsåle eller lignende med godt grep på berg. Tradisjonelt turutstyr for topptur sommers tid i vekslende vær, inkludert kart.

OVERNATTING OG MAT
Det er reservert to hytter på Lensmansgården for overnatting to netter. Koordinator kjøper inn til felles kveldsmat på fredag og middag på lørdag, hver enkelt ordner med mat og drikke for resten av helgen.

KOSTNADER
Reservert overnatting på kr.3120,- fordeles på antall deltakere (inkl. koordinator)
Det tilkommer et beskjedent beløp til felles innkjøpt måltid.
Leie av komplett via ferrata sikkerhetsutstyr med Via ferrata avgift er kr 450,-. Kun Via Ferrata avgift kr.100,-/200,-
Kjørekostnader fordeles innad i billagene. (kr.4,10 pr.km i tillegg til parkering og bompenger, disse utgiftene fordeles på alle i bilen, inkl sjåføren)

TRANSPORT
Transport vil bli med privatbiler, koordinator setter opp kjørelag.

PÅMELDING
Påmelding fra mandag 1/8 kl.21, bindende etter 7/8, 8 plasser.
Deltakere som melder seg av etter fristen må betale sin andel av overnattingskostnader hvis avmelding medfører økte kostnader for øvrige deltakere.

Romsdalsstigen Via Ferrata og Nordre Trolltind

Bli med TTF på en luftig opplevelse i storslått natur, klatre Via Ferrata i Åndalsnes og topptur til Nordre Trolltind med det flotteste utsiktspunkt over Trollveggen.  Det blir overnatting på Lensmannsgården i Innfjorden. ...

Kontaktinformasjon: