Store Trolla

Fellestur

Fra dato
19. august kl. 20:00
Til dato
21. august kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klyving, Topptur,
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Turområde
Trollheimen (se kart)

Fjellsportgruppa legger denne helgen turen til toppen av Trollheimen, 1842 meter høye Store Trolla, hvor vi med værgudenes velvilje satser på å nyte utsikten over både Trollheimen og fjellene i Nordmøre.

Dette er en krevende tur, siden vi skal gå over 1700 av disse høydemeterne både opp og ned, så deltakere må være i god fysisk form.

Siden dette er en tur gjennom fjellsportgruppa TTF, har turkoordinator ansvaret for å planlegge tur/rute og vurdere sikkerhet på forhånd, alle deltakerne har ansvar for å sette seg inn i turen på forhånd og skal være i stand til å bidra underveis. Se TTFs tur-retningslinjer

Transport

Vi kjører med privatbiler, koordinator setter opp kjørelag. Hvert billag fordeler selv kjøreutgifter internt etter Trondhjems Turistforenings standard satser (kr.4,10 pr.km i tillegg til parkering og bompenger, disse utgiftene fordeles på alle i bilen, inkl sjåføren).

Hvert kjørelag koordinerer også internt henting av deltakere slik at man rekker oppmøtetidspunkt på hytta.

Program

Fredag

Vi møtes fredag kveld klokken 20.00 på Eiriksvollen for informasjon og klargjøring for neste dag.

Lørdag

Lørdag går turen til Store Trolla via stien opp fra Hoås. Vi kjører derfor noen biler de få kilometerne ned til Hoås og begynner å gå derfra.

Turen er ikke en klatretur, men det er partier hvor vi kan få lyst til å sikre eller sette en rappell, alle må derfor ha med personlig klatreutstyr. Det er også fare for at det løses ut stein, så alle må ha med hjelm.

Koordinator koordinerer felles middag på kvelden. Utgifter til middag fordeles på alle deltakere inkl koordinatorer i etterkant.

Søndag

Søndag finner vi en tur i nærområdet som er tilpasset formen etter lørdagen.

 

Sikringsutstyr

Koordinator ordner med tau og sikringsmidler.

Hver enkelt må ha med personlig utstyr for ferdsel i bratt lende med mulighet for taubruk:

  • Hjelm
  • Klatresele
  • To skrukarabiner
  • Taubrems som kan brukes med dobbelt tau
  • En prusikslynge

Om du ikke har dette utstyret selv kan det leies på TT-brygga.

Øvrig utstyr

For øvrig anbefales generelt utstyr for turer i høyfjellet. Husk at det kan være kaldt i fjellet selv om sommeren, og at gruppeturer fort fører til ventetid dersom vi må ta fram tauet og sikre. Ha derfor med godt med klær og gjerne noe varm drikke!

Kart

  • Som mange andre fjellsportturer er ikke avstandene særlig lange, så hele turen går inn på et A4-ark i 1:50000-format om du skriver ut fra https://kartutskrift.no/. Direktelenke til kartutsnitt.
  • Alternativt dekkes turen av Nordecas kartblad 10078 Sunndalsøra i Norge-serien.

Husk hodelykt. Det begynner å mørkne om kvelden, så i tilfelle noe gjør at turen drar ut i tid kan det være mørkt før vi er helt nede ved hytta.

 

Store Trolla

Fjellsportgruppa legger denne helgen turen til toppen av Trollheimen, 1842 meter høye Store Trolla, hvor vi med værgudenes velvilje satser på å nyte utsikten over både Trollheimen og fjellene i ...

Kontaktinformasjon: