Toppturer for nybegynnere

Fellestur

Fra dato
17. februar 2017 kl. 16:00
Til dato
19. februar 2017
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Dette arrangementet er over!

Har du hørt vennene dine komme begeistret hjem fra topptur en søndag kveld eller har du kanskje nettopp vært i butikken og kjøpt ditt første par toppturski? Dette er helga for deg som ønsker en introduksjon til toppturer i godt selskap med likesinnede.

Turer

Her får du en introduksjon til skiturer med toppturutstyr i form av to dagsturer i lett og trygt terreng. Dette er ikke et kurs, men koordinatorene vil ved behov støtte deltakerne og fortelle litt om viktige temaer som turplanlegging, rutevalg, terreng- og snøvurdering, utstyr på tur, skiteknikk og skredsikkerhet. Utgangspunktet for helga blir Oppdal/Storlidalen. Her finnes det mange fine topper å velge blant. Turmål velges etter vær og føre når helgen nærmer seg. Vi prøver å finne så god snø og nedkjøring som mulig.

Avreise og transport

Avreise fredag ettermiddag og retur til Trondheim søndag ettermiddag med privatbiler. Angi i påmeldingslisten om du kan stille med bil. Det er i underkant av 2 timers kjøring til Oppdal. Deltakerne deles inn i billag etter påmeldingsfristen.

Overnatting og mat

Overnatting blir på hytte i Oppdal eller Storlidalen, med bilvei helt fram og alle nødvendige fasiliteter inkludert kjøkken og bad. Vi kommer tilbake med detaljer om overnatting før påmeldingsfristen. Vi lager felles middag lørdag kveld. Kveldsmat fredag og frokost og lunsj lørdag og søndag besørges av hver enkelt, evt. kan f.eks. billagene gå sammen om det på eget initiativ. Handling av mat kan f.eks. gjøres på Oppdal fredag kveld.

Krav til deltakerne

Selv om dette er en nybegynnertur må deltakerne ha grunnleggende skiferdigheter. Deltakerne må ha erfaring med skikjøring i preparerte løyper og være i stand til å ta seg ned 30 grader bratt terreng i slike løyper (røde løyper), eller ha tilsvarende ferdigheter. De må også kunne ta vare på seg selv ute i vinterfjellet i varierende vær. Selv om vi skal holde oss unna skredfarlig terreng, må alle ha med sikkerhetsutstyr (søker, stang og spade) for skred (eget eller leid fra TTF). Vi tar en kort gjennomgang av bruk av dette før tur, slik at alle har et minimum av kjennskap til dette. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder, men koordinatorene vil legge til rette for at alle skal få en fin tur. Se TTFs turretningslinjer her:

http://www2.turistforeningen.no/files/DNT_Fjellsport_Trondheim/TTF%20Turretningslinjer%2020140124.pdf

Utstyr

Toppturutstyr for alpint, telemark eller snowboard (kan leies på VPG i Oppdal).

Skredsikkerhetsutstyr: Skredsøker, søkestang og spade (kan leies på TT-kontoret).

Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet (forslag til pakkeliste sendes ut før turen)

Kart: Norge-serien 10079 Oppdal, 1:50 000

Kostnader

Pris for overnatting vil komme på 500 – 1400 kr per person fredag til søndag, avhengig av overnattingssted. I tillegg kommer middag lørdag (maks 150 kr), egen mat og transportkostnader. Kostnader til transport med privatbil fordeles på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTFs anbefalte takst for dette er 3 kr pr km pr bil.

Påmelding

http://ttfdb.no/

Maksimalt 14 personer.

Påmeldingsfrist 10. februar.

Viktig: Påmelding er bindende etter 10. februar i den forstand at betaling for overnatting da vil bli innkrevd fra deltakerne.

Ta gjerne kontakt med en av koordinatorene ved spørsmål.

Kontaktinformasjon: