Toppturer i Storlidalen

Fellestur

Fra dato
9. mars 2018 kl. 16:00
Til dato
11. mars 2018 kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Storlidalen
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Snørike Storlidalen er kortreist og har mange fine turmål med både flott utsikt og bra skikjøring. Vi innkvarterer oss på Bortistu, en sjarmerende gjestegård langt inne Storlidalen. Vi har reservert hele ”Nystoggo” for oss selv med stort kjøkken og oppholdsrom til oss alle. Flere turer kan startes direkte fra Bortistu, f.eks. turen til Storbekkhøa og Nonshøa. Ski in – ski out :)

Turer

Toppturer lørdag og søndag, der vi velger blant de flotte toppene i Storlidalen. Turmål velges etter vær, føre og skredfare når helgen nærmer seg, slik at det passer gruppas ønsker og ferdigheter. Vi prøver å finne så god snø og nedkjøring som mulig. Noen aktuelle topper er bl.a. Storhaugen, Storbekkhøa, Nonshøa, Gjerdhøa, Gråfjellet, Nonsfjellet og Okla. 

Se bilder fra turene til Storbekkhøa og Nonshøa på liknende tur i forfjor:

 

Overnatting

Vi skal bo på Bortistu, en sjarmende gjestegård med god kvalitet og bra oppredde senger. Vi har reservert hele Nystoggo og har således 9 dobbeltrom, 2 kjøkkener og totalt 150 m2. Se https://www.bortistu.no/overnatting. Vi har fått en god avtale på 1150,- for overnatting fre-søn. Normalpris er 1440,- for enkeltpersoner.

 

Transport

Avreise fredag ettermiddag og retur til Trondheim søndag ettermiddag med private biler. Turen fra Trondheim til Bortistu tar i underkant av 2,5 time. Av erfaring ønsker flere å spise i Oppdal, men det går også an å spise middag på Bortistu fredag for de som vil, enten i kjøkken vi har tilgjengelig, eller på restauranten https://www.bortistu.no/bespisning/#meny. Dette må man selv melde til Bortistu en uke i forkant. Koordinator deler inn i kjørelag etter påmeldingsfristen. Opplys gjerne hvem du vil reise sammen med i påmeldingsskjemaet.

 

Mat

Vi har selvhushold og tilgang på 2 gode kjøkkener på Bortistu/Nystoggo. Hver enkelt ordner selv med frokost og lunsj. Koordinator arrangerer fellesmiddag lørdag. Skriv i kommentarfeltet om du ønsker fellesmiddag, eller om du ordner mat selv eller spiser i restauranten på lørdag kveld. Prisene der varierer fra 200,- for en hovedrett til 560,- for en treretters. Se mer på https://www.bortistu.no/bespisning/#meny. Hvis du ønsker å spise middag fredag og/eller lørdag, så må du selv melde dette til Bortistu en uke før ankomst.

 

Krav til deltakerne
Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Turkoordinator følger opp dette. Ettersom denne turen går i områder med potensielt skredfarlig terreng vil deltakerne etter behov bli delt inn i grupper på maksimalt seks personer, der deltakerne må kunne ivareta sin egen og gruppas sikkerhet underveis. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet i varierende vær, kunne ta seg både opp og ned 30 grader bratt terreng på ski under varierende snøforhold, og kunne bruke sikkerhetsutstyr for skred. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her:

 

Utstyr

  • Toppturutstyr for alpint, telemark eller snowboard. Dette er ikke en fjellskitur.
  • Skredsøker, søkestang og spade er obligatorisk (kan evt. leies på TT-kontoret https://fjellsport.tt.no/leie-av-utstyr)  
  • Kart og kompass
  • Solbriller og solkrem? (forhåpentlig)
  • Ellers det som trengs for en dagstur i vinterfjellet
  • (Sengetøy og håndklær er inkludert i prisen på overnatting, så det trengs ikke)
  • Kart: Nordeca: Oppdal 10079 eller Turkart Trollheimen 1:50 000

 

Kostnader

Pris for overnatting er 1150 kr per person fredag til søndag inkl. oppredde senger og håndklær. Alle ordner selv med betaling med bankkort eller kontanter på Bortistu etter endt opphold. For de som kjører sammen i billag fordeles utgiftene på antall personer i bilen, inklusive sjåføren, med standard TTF-takst kr 4,10 pr km pluss bompenger. Betaling for fellesmiddag lørdag gjøres med Vipps til koordinator i etterkant. Middagen estimeres til å bli i underkant av 100 kr.


Påmelding

http://www.ttfdb.no 

Maksimalt 18 personer. Bindende påmeldingsfrist onsdag 14. februar kl. 18.

Viktig: Påmelding er bindende etter dette i den forstand at påmeldte da uansett må regne med å betale for overnatting selv om de melder seg av, dersom ikke andre overtar plassen. Dette pga. reservasjon av overnatting.

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

Toppturer i Storlidalen

Snørike Storlidalen er kortreist og har mange fine turmål med både flott utsikt og bra skikjøring. Vi innkvarterer oss på Bortistu, en sjarmerende gjestegård langt inne Storlidalen. Vi har reservert hele ”Nystoggo” ...

Kontaktinformasjon: