Topptursamling Surnadal

Arrangement

Fra dato
19. januar 2018 kl. 20:00
Til dato
21. januar 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Fjellsportsamling, Topptur
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

I Surnadal er det flust av skogslier og fjelltopper som ofte holder god snø. Denne helgen prøver vi å finne den beste snøen å leke oss i.

 

Turer og terreng

Både rundt Kårvatn, Todalen og Skei er det mange fine topper å velge blant. De mest aktuelle toppene i området strekker seg opp til 1000 – 1300 moh. Startsted for turene ligger typisk på 100 - 300 moh, så turene er ikke veldig lange. Dersom været eller snøforholdene over tregrensen er dårlig er det mange fine nedkjøringer i skogen som kan være å foretrekke. Området har mye terreng av utfordrende karakter (terreng generelt slakere enn 30 grader, men med enkeltheng over 30 grader) der det er viktig å vurdere rutevalg og skredfare.

Turorganisering

Vi møtes fredag kveld på Kårvatn. Både fredag og lørdag kveld planlegger vi aktuelle turer påfølgende dag sammen. Turmål fremmes av deltagerne etter egne ønsker og ferdigheter, og etter vær, føre og skredfare. Vi fordeler oss så på mindre grupper der deltagerne selv planlegger og gjennomfører sin tur. På morgenen gjør vi en siste vurdering av turplanene ut fra aktuelt vær. Koordinator følger opp at alle turgrupper har nødvendig felles sikkerhetsutstyr samt at det er tilstrekkelig kompetanse i hver gruppe, og holder oversikten over hvor alle turgrupper drar.

Overnatting og mat

Vi har reservert overnatting på Kårvatn, der vi fordeler oss på turisthytta og en leilighet ved siden av turisthytta. Alle fasiliteter, slik at vi kan lage maten selv. Koordinator organiserer fellesmiddag lørdag. All annen mat ordnes av hver enkelt. Handling av mat må gjøres før man ankommer Kårvatn.

Transport

Avreise fredag ettermiddag og retur til Trondheim søndag ettermiddag. Det er i underkant av 2,5 timers kjøring til Kårvatn. Deltakerne deles inn i billag etter påmeldingsfristen.

Krav til deltakerne

Dette er en samling der alle turer gjennomføres i deltagernes egen regi. Deltakerne må selv planlegge turer, vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter, og være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet i varierende vær. Ettersom denne samlingen er lagt til områder med potensielt skredfarlig terreng deler vi oss inn i grupper på maksimalt seks personer, der deltakerne selv må kunne ivareta sin egen og gruppas sikkerhet underveis samt kunne bruke sikkerhetsutstyr for skred. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe. Se TTFs turretningslinjer her.

Utstyr

Alle må ha følgende:

  • Toppturutstyr for alpint, telemark eller snowboard.
  • Skredsikkerhetsutstyr: Skredsøker, søkestang og spade (kan leies på TT-kontoret).
  • Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet.
  • Kart og kompass (Norge-serien 10084 Surnadal, 1:50 000, eller tilsvarende).

Ta også med førstehjelpsutstyr, vindsekk, liggeunderlag o.l. som vi fordeler slik at alle turgruppene har dette. 

Kostnader

Pris for overnatting vil komme på 270 kr per person per døgn, inkludert dusj. Kjørekostnader fordeles innad i billagene.

Påmelding

http://ttfdb.no/

Påmeldingen åpner mandag 8. januar kl 21. Påmeldingsfrist 12. januar. Maksimalt 24 personer.

Viktig: Påmelding er bindende etter 12. januar i den forstand at man da må regne med å betale for overnatting uansett.

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

Topptursamling Surnadal

I Surnadal er det flust av skogslier og fjelltopper som ofte holder god snø. Denne helgen prøver vi å finne den beste snøen å leke oss i.   Turer og ...

Kontaktinformasjon: