Igloo- og quinzee-helg

Fellestur

Fra dato
24. februar 2018 kl. 08:00
Til dato
25. februar 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
TT Fjellsportgruppa
Dette arrangementet er over!

Snø som byggemateriale! Vi skal bygge igloo og/eller quinzee og overnatte i den. Om du har gjort det før eller ikke, spiller ingen rolle. Det er noen få grunnprinsipper å lære og så skal det bli bolig i snø. Fint å våkne og se opp i en fin blokkspirale i taket, samt å kjenne musklene som løftet blokkene opp dit dagen før.

Turen

Turen er fra lørdag morgen til søndag kveld. Målet med turen er bygging av igloo og/eller qunizee. En igloo bygges med snøblokker. En quinzee derimot består av en snøhaug som hules ut. Jeg håper på bra nok snøforhold nær Trondheim og stedet vil bli annonsert ca. ei uke før turen. Planen er å begrense reisetida til så kort som nødvendig for å ha greie snøforhold og å bruke mest tid på bygging. Uansett kommer vi til å gå litt på ski fram til et egnet overnattingsplass. Blir vi tidlig ferdig med byggingen, er det rom for skiturer i området, avslapping, bål eller bygging av flere iglooer, skulpturer eller andre kunstverk. På søndag er det mulighet for en skitur etter frokosten før vi drar hjem.

Mat

Alle ordner selv med frokost og brødmat. Koordinatoren handler inn for en felles middag på lørdag. Husk å si ifra om du er vegetarianer eller har noen allergier.

Overnatting

Vi overnatter i igloo og/eller quinzee. Med en ordentlig kuldelås vil temperaturen inne være rundt frysepunktet. Ta med sovepose og et godt liggeunderlag (eller ev. to).

Transport

Avreise på lørdag morgen og retur på søndag ettermiddag. Vi reiser med privatbiler og kostnader til transport blir fordelt på antall personer i bilen inklusive sjåfør. TTF’s anbefalte takst for dette er 4,10 kr pr km pr bil pluss evt. bompenger.

Krav til deltakerne

Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltakerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Igloobyggeteknikk vil bli formidlet i løpet av turen. Deltakerne kommer til å bli delt inn i grupper for å bygge iglooene. Det forutsettes også at alle bidrar til bygging og matlaging. Deltakerne må være i stand til å ta vare på seg selv ute i vinterfjellet, og ha med klær og utstyr for varierende vær. Har du aldri før overnattet utendørs om vinteren, ta kontakt med koordinatoren for en liten prat om utstyr. Kontakt gjerne koordinator eller TTF-styret om du lurer på noe.

Se TTFs turretningslinjer her:
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/d18ac512fb586addab0090c43c9ff851aa0853a8.pdf

Utstyr

 • Nødvendige klær og utstyr for vinterfjellet
 • Fjellski

En pakkeliste finner du her: https://www.dnt.no/artikler/turtips/7098-pakkeliste-for-skiturer-i-vinterfjellet/

 • Husk ekstra ullklær for kvelden
 • Overnattingsutstyr (hodelykt, sovepose og liggeunderlag)
 • Spade (alle må ha med spade)
 • Søkestang (hvis du har)
 • Det er kjekt med gamasjer og fotposer, hvis du har.
 • Husk ekstra votter, da et par sannsynligvis blir vått under byggingen.
 • Pakk alt i en stor sekk, slik at du får med deg alt på skituren.
 • Ta med nok drikke for byggingen på lørdagen.
 • For søndagen kan vi smelte snø om vi ikke finner vann.

 

 • Vi trenger dessuten tre brennere, skriv derfor i kommentaren om du kan stille med brenner og drivstoff og hvor store gryter du har.
 • Skriv også om du har eller kan låne en snøsag og om du tar med vindsekk.
 • Kart: sannsynligvis Norge-serien 10090 Trondheim, 1:50 000

Kostnader

Kostnadene for fellesmiddagen fordeles mellom deltakerne. Eventuelle kjørekostnader fordeles innad i billagene. Anbefalt sats er er 4,10kr pr km pr bil pluss evt. bompenger/ferge/parkering, som deles på alle i bilen - inkl. sjåføren.

Påmelding

http://www.ttfdb.no

Maksimalt 9 personer.

Husk å skrive i kommentarfeltet om du kan ta med snøsag og brenner/drivstoff/gryte. Skriv også hvis du har praktisk igloobyggeerfaring (da kan vi ev. øke antall deltakere).

Påmeldingsfrist: 16. februar.

Ta gjerne kontakt med koordinator ved spørsmål.

 

Kontaktinformasjon: